Menu Premium

Microsoft lanceert nieuwe veiligheidsmaatregelen

Gamekings Redactie 18/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft al een tijdje het plan om gebruikers bij hun diensten of sites met één account te laten inloggen, vergelijkbaar met Google. Dat gaat de komende dagen ook gebeuren. Dit klinkt misschien enorm handig, maar een van de grote zorgen is natuurlijk de veiligheid als je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt. Microsoft lanceert nieuwe veiligheidsmaatregelen voor deze account-verandering. Je bent niet verplicht de veiligheidsupdate te gebruiken, maar volgens Microsoft moeten deze maatregelen er wel voor zorgen dat iedereen met één account straks rustig kan slapen.

Wat is nou precies het nut van overal één account voor hebben? Een paar van de voorbeelden die Microsoft noemde zijn dat je Outlook en Skype, omdat ze dezelfde account hebben, met elkaar kunnen communiceren. Hetzelfde geldt voor social media als Facebook, Twitter of Linked In. Zo heb je ook direct toegang tot Xbox Live, Xbox Music en Xbox Video. Microsoft wil haar diensten dus dichter bij elkaar brengen. Handig als je veel van deze services gebruikt.

Je krijgt nu dus een account voor alle Microsoft diensten, maar hoe zit het nou met die veiligheidsmaatregelen? Microsoft biedt optionele veiligheidsmaatregelen die je twee handelingen vraagt uit te voeren om in te loggen: Eerst een gebruikersnaam/email adres invoeren met het wachtwoord en dan een code invoeren die bijvoorbeeld naar je telefoon of email wordt gestuurd. “Dit verificatie systeem beschermd u overal waar u uw Microsoft account gebruikt; op Windows 8, elke Web browser en ook Microsoft apps en diensten op iOS en Android apparaten.”

Veilig of niet, ik kan het niet helpen dat het omslachtig aanvoelt en alsof ik straks overal constant voor moet inloggen met mijn mobiel bij de hand. Wat denk jij? Gaat dit alles makkelijker en veiliger maken?

Microsoft lanceert nieuwe veiligheidsmaatregelen

Microsoft lanceert nieuwe veiligheidsmaatregelen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch