Menu Premium

Microsoft lanceert een timeline voor 10 jaar Xbox

Gamekings Redactie 14/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft een site in de lucht gebracht die laat zien wat er is gebeurd in 10 jaar Xbox, want in Europa is Xbox vandaag 10 jaar geworden.

Op de site kan je zien dat op 10 mei 2000 Bill Gates de Xbox aankondigde. Op dat moment had de Xbox nog een compleet andere vormgeving. Het was nog geen gigantische zwarte kist, maar een chromen X. Niet veel later toont Microsoft de Third Person Shooter Halo: CE. De game werd natuurlijk later een First Person Shooter, die zich als de belangrijkste IP van Xbox ontwikkelde.

Maar natuurlijk gaat het ook verder. De tijdlijn laat bijvoorbeeld ook zien dat er op 28 januari vijf miljoen stuks van de originele Xbox verkocht waren in Europa alleen. En dat op 4 september 2007 Microsoft met de Xbox 360 Messenger Kit kwam. Het “handige” kleine toetsenbordje dat je op je Xbox 360 controller kon klikken.

De tijdlijn laat dus niet alleen alle mijlpalen zien, maar ook alle gefaalde producten en andere “hoogtepunten”. Wil jij dus meer weten over de geschiedenis achter jouw Microsoft machine die jij elke dag gebruikt? Dan heeft de timeline genoeg info voor je om je even zoet te houden. Oja, wil je een klein kijkje nemen in de nabije toekomst, dan kan dat ook op de site. De tijdlijn stopt namelijk op 3 april.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch