Menu Premium

Microsoft laat z’n Gamescom persconferentie vallen voor een fanfest

Yannick van Doorn 14/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl de zomervakantie zich langzaamaan over Nederland uitrolt, kijkt de gamewereld alweer reikhalzend uit naar het volgende grote evenement. De grootste Europese gamebeurs, de Gamescom in Keulen, staat volgende maand alĀ op het programma. Nu we nog een ruime maand verwijderd zijn van de start van dit evenement druppelt het eerste nieuws binnen. De eerste aankondiging over de beurs komt namelijk uit de hoge hoed van Microsoft, want Microsoft laat z’n Gamescom persconferentie vallen voor een fanfest.

Is het skippen van de persconferentie dan een teken dat de Gamescom niet serieus genomen wordt door Microsoft? Nee, integendeel. Microsoft richt zich deze Gamescom volledig op het Xbox FanFest. In plaats van te praten over de games, krijgen de bezoekers van het Xbox FanFest de kans om hands-on te gaan met de grootste nieuwe games voor de Xbox One. Dit betekent dikke fun met games als Gears of War 4, Halo Wars 2, ReCore en Sea of Thieves. Wat willen wij gamers nou nog meer? In plaats van nog meer beelden, kunnen we nu lekker zelf aan de slag. De games zijn op de afgelopen E3 al gepresenteerd tijdens de persconferentie in LA en in augustus dus speelbaar in het land van onze oosterburen.

Sony heeft ondertussen nog geen aankondiging gedaan over hun plannen op de Gamescom. Vorig jaar waren zij degene die de persconferentie oversloegen ten faveure van de Paris Games Week in het najaar. Microsoft kon toen zijn slag slaan en het nieuws domineren op de Gamescom. We zullen hier de komende weken ongetwijfeld meer over gaan horen.

De Gamescom in Keulen wordt dit jaar van 18 tot en met 24 augustus gehouden. Zijn er dingen die jij graag op de beurs zou zien? Of ga je zelf een bezoekje brengen en lekker aan de slag met de hierboven genoemde games? Laat het ons weten in de comments!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch