Menu Premium

Microsoft kondigt na de E3 meer exclusives aan

Karim Shehata 07/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aanstaande maandag gaat de E3 van start, en wat is een E3 zonder Microsoft? Het bedrijf houdt maandag haar gebruikelijke persconferentie om 18:30, die natuurlijk live te volgen is via Gamekings.tv. Belangrijker nog is dat het bedrijf op het Xbox Reveal evenement van een paar weken terug aankondigde vijftien exclusives te hebben, waarvan acht nieuwe IP’s. Daarmee is de kous nog niet af volgens Phil Spencer, want Microsoft kondigt na de E3 meer exclusives aan. Dit meldt Phil Spencer op Twitter.

De Amerikaanse Xbox-maker lijkt dus bij verschillende uitgevers en ontwikkelaars de portemonnee getrokken te hebben, hoewel het natuurlijk nog even afwachten is wat deze exclusives in gaan houden. De Vice President van Microsoft Game Studios geeft overigens ook aan dat géén van die 15 exclusives bedoeld zijn voor de Xbox 360, maar vanzelfsprekend voor de Xbox One. Ook denkt Phil Spencer dat de Duitse GamesCom een goed moment is om nog meer exclusives aan te kondigen voor het toekomstige vlaggenschip van Microsoft.

Aangezien geen van de exclusives voor de Xbox 360 bedoelt lijken te zijn, is het voorlopig nog onduidelijk wat ‘de grote verrassing’ voor de Xbox 360 is. Er wordt op dit moment gespeculeerd over een eventuele Halo 2 HD Remake en/of Project Gotham Racing 5, maar omdat niemand van Microsoft dit bevestigd, zijn die titels voorlopig nog 100% speculatie. Phil Spencer zegt in ieder geval dat het iets gaat zijn “waar niemand op rekent”. Ook benadrukt Spencer nog maar eens dat de E3 puur voor de games is. Als we de man moeten geloven, wordt je aanstaande maandag tijdens de persconferentie van Microsoft dus uit je stoel geblazen van de games. We zullen zien Phil!

Microsoft is de laatste dagen veel aan het communiceren met de fans en de media. Hoewel dit bericht via Twitter naar buiten kwam, weten we inmiddels ook dat de Xbox One als het aan Microsoft ligt gewoon tweedehands games afspeelt en ééns in de 24 uur online moet zijn geweest om games te kunnen spelen. De afhandeling van de tweedehands games laat Microsoft helemaal bij de uitgevers van de desbetreffende games liggen.

Denk jij dat Microsoft gaat knallen op de aankomende E3?

Microsoft kondigt na de E3 meer exclusives aan

Microsoft kondigt na de E3 meer exclusives aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch