Menu Premium

‘Microsoft komt niet met één maar met twee next-gen consoles’

Lars Leeftink 05/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt er op dat Microsoft komend jaar flink wil uitpakken. Bronnen van zowel Kotaku als The Verge melden dat Microsoft met twee next-gen consoles gaat komen die het gat met PlayStation, opgelopen tijdens de huidige generatie consoles, moeten gaan dichten. Een goedkopere en een duurdere versie.

Microsoft komt met Anaconda en Lockhart

Zo heten beide consoles volgen geruchten. Het gaat hier natuurlijk wel om ‘codenames’. Zoals je aan de naam misschien wel een beetje kunt zien, is de Anaconda de duurdere en grotere/sterkere versie van de next-gen consoles. Lockhart moet zijn voor mensen met een wat minder groot budget die toch gewoon willen gamen op een Microsoft console. Maar wat is dan precies het verschil? Zowel Kotaku als The Verge gaan niet bijzonder diep in details, maar beweren wel zeker te weten dat beide consoles in 2020 gereleased gaan worden.

Je moet ze eigenlijk zien als de opvolgers van de Xbox One S en de Xbox One X. De console met de codenaam Lockhart zal zo getweakt worden dat de hardware van de console minder krachtig zal zijn dan de Anaconda. En dus goedkoper. Volgens bronnen bij The Verge gaat de Anaconda 10 teraflops aan grafische power hebben, terwijl de Lockhart 4 teraflops zal bevatten. Minder dan de helft dus. Beide zullen volgens The Verge ongeveer dezelfde CPU hebben, maar die van de Lockhart wordt langzamer geclockt dan de Anaconda. Prijzen en andere details zijn voorlopig nog niet bekend.

Xbox One

De gedachte hierachter is wellicht om het ‘verlies’ en de teleurstelling van de Xbox One meteen weg te spoelen. De vraag is echter niet of de hardware van de consoles zal gaan werken (wat dit is bij Xbox/Microsoft meestal wel het geval), maar wat voor games er op speelbaar zal zijn. Ook daar is voorlopig (op Halo: Infinite na) nog niet veel over bekend. Gaan er bepaalde games alleen op Anaconda komen omdat Lockhart deze game niet kan runnen? Gaan games apart gemaakt worden voor beide consoles of komen alle games gewoon op zowel Anaconda als Lockhart uit? Voorlopig is dat, net zoals de prijs en de release date, een kwestie van afwachten. De bronnen van zowel the Verge als Kotaku hebben daar geen antwoord op.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch