Menu Premium

Microsoft is volgens geruchten bezig met een herstructurering

Karim Shehata 03/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met Windows 8 en het nieuwe Office 365 ging het roer voor de consument bij Microsoft al om. Harde beslissingen zoals het verwijderen van de Start knop, die overigens weer terugkeert in Windows 8.1, en recentelijk nog het altijd verplichte Kinect bij de nieuwe Xbox One, lijkt het bedrijf nu al niet meer wat het geweest is. Je mag zelf bepalen of dit een positieve of negatieve uitwerking heeft gehad, maar nu lijkt de Amerikaanse Xbox ontwikkelaar het roer helemaal om te gaan gooien, want Microsoft is volgens geruchten bezig met een herstructurering.

Hoewel het bedrijf achter services zoals onder andere Windows, Outlook, Office en natuurlijk Xbox Live gebruikers en gamers al vele opties biedt, lijkt het bedrijf nu nog meer de richting van de services op te gaan. Hoewel het nog een gerucht is, kun je er van uitgaan dat Microsoft in de toekomst nog veel meer informatie wilt gaan vergaren. Kinect 2.0 voor de Xbox One kan straks zelfs een indicatie van je hartslag nemen, om dan nog maar te zwijgen over Bing, de zoekmachine van Microsoft die de concurrentie aan moet gaan met Google.

Ook apparaten lijken een groot speerpunt te gaan vormen voor het bedrijf. Door het samenwerken met bijvoorbeeld telefoon ontwikkelaar Nokia, het ontwikkelen van de eigen Surface tablets, en niet te vergeten de Xbox, is daar natuurlijk al een begin aan gemaakt. De medewerkers van Microsoft kunnen hun borst dus nat gaan maken. Don Mattrick bijvoorbeeld, die je waarschijnlijk wel kent als presentator van de Xbox persconferenties op bijvoorbeeld de E3, lijkt hierdoor nog meer functies te moeten gaan bekleden binnen het bedrijf.

Hoewel geruchten toch altijd een zeker zoutgehalte bevatten, klinkt het door bovenstaande feiten en informatie helemaal niet raar in de oren dat Microsoft meer de kant op gaat van bijvoorbeeld Google, als het om services draait. Het maken van hardware doet het bedrijf zoals gezegd ook al, maar als we het gerucht mogen geloven kunnen we van Microsoft op beide gebieden in de toekomst nog veel meer verwachten. Wat dit voor gamers met een Xbox 360 of de toekomstige Xbox One gaat betekenen, is vooralsnog nog onduidelijk,alhoewel er al een tijden geruchten gaan over een goedkopere Xbox. Deze ‘Xbox’ zou dan als multimedia center gaan moeten functioneren onder je televisie. Volgens de geruchten zou deze goedkopere Xbox dan ook geen games afspelen.

Wat vind jij van dit waarschijnlijke nieuwe beleid van Microsoft?

Microsoft is volgens geruchten bezig met een herstructurering

Microsoft is volgens geruchten bezig met een herstructurering

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch