Menu Premium

Microsoft geeft geld terug aan Infinite Warfare-spelers op Windows 10

Roy de Keijzer 08/11/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PC-launch van Call of Duty: Infinite Warfare gaat niet bepaald van een leien dakje. De verkoopcijfers voor de pc-versie zijn op dit moment nog wat aan de lage kant. De Steam-launch wordt in verkoopcijfers bijvoorbeeld afgetroefd door de launch van het succesvolle Civilization VI, maar er is nóg iets aan de hand.

Het blijkt namelijk zo te zijn dat er in multiplayer geen cross-play mogelijkheid is tussen Steam-gebruikers en mensen die de game kochten in de Windows 10 store. Infinite Warfare-spelers die hun game op de Windows 10 store hebben gekocht kunnen daarom ook hun geld terug vragen bij Microsoft. Vreemd genoeg is de afwezigheid van deze cross-play een bewuste beslissing geweest aan de kant van uitgever Activision.

Er zijn online verschillende berichten te vinden van Infinite Warfare-spelers op Windows 10 die in multiplayer maar twee, ja écht letterlijk maar twéé spelers konden vinden in de normaal gesproken populaire Team Deathmatch-modus. Er zijn screenshots gemaakt die dit bevestigen. Microsoft heeft deze spelers inmiddels netjes hun geld teruggegeven nadat dit bekend is geworden.

Een woordvoerder van Microsoft legt uit: “We ondersteunen cross-play tussen apparaten en platformen van partners die hieraan willen meedoen.”  Blijkbaar heeft Activision hier om een of andere reden dus geen toestemming voor willen geven. Gelukkig kunnen mensen die de game in de Windows 10 store hebben gekocht dus hun geld terug krijgen, aangezien er simpelweg geen spelers voor hen online zijn te vinden.

Heb jij op de PC problemen met Infinite Warfare? Of heb je in Steam nergens last van? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch