Menu Premium

Microsoft geeft duidelijkheid over de Microsoft Points

Gamekings Redactie 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Geheel uit de lucht gegrepen komt het niet, want de geruchten waren er al langer. Er zou een nieuwe betaalmethode komen voor de Xbox One. Microsoft geeft duidelijkheid over de Microsoft Points, de valuta waar nu mee betaald wordt in de Xbox Marketplace, want het systeem gaat veranderen naar normale valuta in plaats van punten. Is dit goed- of slecht nieuws voor gamers?

Vanaf aankomende herfst kunnen we het systeem waaraan we ondertussen gewend waren geraakt vaarwel zwaaien, want dan worden alle punten die je hebt, omgezet naar het geldbedrag dat ze waard zijn. Het is nog onbekend hoe deze berekening gemaakt gaat worden. Het is namelijk zo dat de punten niet altijd voor hetzelfde bedrag over de toonbank gaan en het is nog gissen naar wat Microsoft hiermee gaat doen.

Een groot voordeel is wel dat we niet meer in ons hoofd moeten omrekenen wat een game nu eigenlijk kost. Veel fervente gebruikers zullen in staat zijn om dat makkelijk om te rekenen, maar voor de gemiddelde gebruiker is het altijd nog een puntje van aandacht. Velen van ons zullen de overstap van de gulden naar de euro nog wel herinneren en dat was ook altijd rekenen wat je nu eigenlijk voor je product betaalde. Met de Microsoft Points is dat een klein beetje hetzelfde verhaal. Microsoft laat weten dat alle Microsoft Points kaarten die na de overgang nog in omloop zijn, nog wel ingewisseld kunnen worden. Ook dan wordt het bedrag netjes voor je omgezet in euro’s.

Wat vind jij ervan dat Microsoft nu net als Sony met geld inplaats van punten gaat werken?

Microsoft geeft duidelijkheid over de Microsoft Points

Microsoft geeft duidelijkheid over de Microsoft Points

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch