Menu Premium

Microsoft executive heeft de naam van Xbox One uitgelegd

Gamekings Redactie 28/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een Microsoft executive heeft de naam van Xbox One uitgelegd in een interview met CNET, want het klinkt misschien chronologisch niet helemaal correct aangezien het de derde console is van Microsoft.

Microsoft Executive Jeff Henshaw verklaart in het interview: “De originele Xbox was gewoon ‘Xbox’ het was geen ‘One’. Het gedeelte ‘One’ kan voor verwarring zorgen, dit komt doordat in spreektaal mensen Xbox vaak uitspreken als ‘The Xbox’. Zelfs nu nog tijdens interviews wordt het op die manier uitgesproken.”

Ik moet Jeff Henshaw hier gelijk geven. De Xbox 360 wordt vaak gewoon uitgesproken als “360” en als je het al over de eerste Xbox hebt, zeg je vaak de Xbox.

Volgens Jeff heeft de naam Xbox One iets krachtigs, een mix van de eerste twee consoles alleen dan nog een stapje verder. Het ‘One’ gedeelte laat zien dat dit de allereerste Xbox is in zijn soort, de Xbox One heeft namelijk een enorm geavanceerde processor en specificaties, snel geheugen en een erg sterke video en audio kwaliteit. Aldus de Microsoft Executive Jeff Henshaw.

Toen de naam Xbox One viel tijdens de Microsoft presentatie, was de zaal nog even stil voordat er applaus kwam. De naam kwam enorm onverwachts. Ik moet zeggen, bij mij was het ook eerst verbazing, voordat ik een reactie op de naam kon geven.

De naam One staat volgens Henshaw ook voor de eenheid van Xbox, want alles is samengevoegd op één apparaat, namelijk TV kijken, films kijken, online entertainment en gamen. Als je het op deze manier bekijkt, klinkt de naam Xbox One een stuk logischer.

Hoe ga jij de Xbox One noemen? Gewoon Xbox, de One of dwalen we met z’n allen gezellig terug af naar ‘The Xbox’?

Microsoft executive heeft de naam van Xbox One uitgelegd

Microsoft executive heeft de naam van Xbox One uitgelegd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch