Menu Premium

Microsoft en Mojang kondigen Minecraft: Education Edition aan

Samuel Boyd 19/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Games zijn voor velen een grote bron van ontspanning en entertainment. Ze kunnen echter ook educatief ingezet worden. Zo komen Microsoft en Mojang nu met een speciale versie van Minecraft voor gebruik in scholen en andere educatieve instellingen, in de vorm van Minecraft: Education Edition.

Minecraft: Education Edition is gebaseerd op MinecraftEdu, een mod die bestemd is voor het onderwijs. Deze mod kan gebruikt worden om kinderen bekend te maken met programmeren. De Education Edition moet uitbreiden op de al bestaande features van MinecraftEdu. Zo wordt er een community site geïntroduceerd waar lesprogramma’s op gedeeld kunnen worden en komen er nog flink veel features bij, die het leren aantrekkelijker moeten maken voor kinderen.

De ontwikkelaars laten weten dat onderwerpen als wiskunde en natuurkunde tot geschiedenis en literatuur onderwezen kunnen worden met Minecraft: Education Edition. Wanneer scholen daadwerkelijk aan de slag kunnen met de nieuwe lesprogramma’s is nog niet bekend.

Zie jij de educatieve waarde in van games, of houd je het liever bij entertainment? Laat het weten in de comments!

Bron: Mojang

Microsoft en Mojang kondigen Minecraft: Education Edition aan

Microsoft en Mojang kondigen Minecraft: Education Edition aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch