Menu Premium

Microsoft dient twee apparaten in bij FCC, Xbox Slim mogelijk op komst

Karim Shehata 13/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het begint er zeer sterk op te lijken dat de PlayStation 4 en Xbox One dit jaar een nieuw model krijgen. Waar de geruchten over de PlayStation 4K steeds grotere vormen aannemen, begint het ook bij Microsoft te borrelen. Vandaag komen we er namelijk achter dat Microsoft twee nieuwe apparaten heeft ingediend bij de FCC, waardoor er een nieuw Xbox One-model op komst lijkt te zijn.

De FCC houdt alle apparaten bij die verkocht worden in de Verenigde Staten en houdt dus ook op het gebied van consoles een database bij. Afgelopen maand heeft Microsoft twee apparaten, met de nummers 1682 en 1683, ingediend bij diezelfde FCC. Alhoewel op dit moment niet geheel duidelijk is wat 1682 moet zijn, geeft 1683 meer hints. Dit apparaat, waarschijnlijk een nieuw model van de Xbox One, refereert namelijk naar nummertje 1525. Dit nummer draagt de naam ‘User Manual’ en werd door Microsoft al ingediend ten tijde van de release van de originele Xbox One, samen met de draadloze chip van het apparaat.

Microsoft heeft de FCC gevraagd om niets naar buiten te brengen over nummer 1683 tot 25 juni 2016, terwijl het embargo voor nummer 1682 verloopt op 29 juli. Wellicht dat we dus al teken van leven zien van 1683, de beoogde Xbox One Slim, tijdens de E3, terwijl er dus nog een hardware aankondiging zou kunnen volgen in juli. Neem dit alles echter met een korreltje zout, gezien er nog niets officieels is aangekondigd.

Of de uitspraak ‘waar rook is, is vuur’ hiervoor opgaat, moet dus nog blijken. Microsoft heeft in een reactie gezegd dat er altijd gekeken wordt naar het verbeteren van de Xbox One, om daarbij ook te zeggen dat er op dit moment niets valt aan te kondigen. Of het er dus daadwerkelijk van gaat komen tijdens de E3, waar Microsoft op 13 juni om 18:30 Nederlandse tijd zijn jaarlijkse Xbox persconferentie gaat houden, is nog onduidelijk.

Bron: IGN – Destructoid

Microsoft dient twee apparaten in bij FCC, Xbox Slim mogelijk op komst

Microsoft dient twee apparaten in bij FCC, Xbox Slim mogelijk op komst

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch