Menu Premium

Microsoft dacht aan beëindigen Halo-franchise

Gamekings Redactie 27/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ja, je leest het goed: Microsoft dacht aan beëindigen Halo-franchise. Tot 2007 heerste bij Microsoft de gedachte dat de dagen van Halo wel zo’n beetje waren geteld, maar gelukkig werd Bonnie Ross ingeroepen om 343 Industries op te zetten en de serie nieuw leven in te blazen.

Hoewel Halo nu niet weg te denken is als Xbox-exclusive, merkte Ross dat Microsoft’s houding tegenover Halo, na de breuk met Bungie in 2007, niet heel optimistisch was. “Mensen dachten: laten we nog één of twee Halo-games uitbrengen, daarna is het wel gedaan met de franchise”, vertelt Ross aan Bloomberg Business. “Waar ik om vroeg: als ik het stokje overneem, wil ik een George Lucas zijn. Ik wil alles bezitten en dingen anders doen.” Ross pakte haar kans en blies de Halo-franchise nieuw leven in. Ook bij Microsoft’s Frank O’Connor bleef dit niet onopgemerkt: “Bonnie kwam binnen er verraste iedereen. Ze had zich helemaal verdiept in het Halo-universum en had alle games gespeeld.”

Halo 5: Guardians, het nieuwste project van Ross en haar team, is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Xbox One. Zou jij je een wereld zonder Halo voor kunnen stellen? Laat het weten in de comments!

Bron: Bloomberg Business

Microsoft dacht aan beëindigen Halo-franchise

Microsoft dacht aan beëindigen Halo-franchise

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch