Menu Premium

Microsoft claimt “Xbox 8” domeinnamen

Gamekings Redactie 03/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is nog steeds geen uitsluitsel over de naam van de nieuwe Microsoft console. Xbox 720 is op dit moment de meest gebruikte naam, maar aangezien Microsoft nu ook Xbox8.us en Xbox8.org heeft vastgelegd draait de geruchtenmachine op volle toeren. Overigens heeft Microsoft deze domeinnamen wel van een Chinese particulier moeten claimen, want ene Cheng Juan was ermee aan de haal gegaan. Maar waarom maakt Microsoft zich zo druk om Xbox 8? Beschermen ze gewoon alle Xbox namen of zit er meer achter?

Volgens Inentertainment zou Xbox 8 een potentiële kandidaat zijn voor de naam van de nieuwe console om een aantal redenen: het zou het aantal cores kunnen zijn dat de nieuwe box mogelijk krijgt, of een iets saaiere reden kan zijn dat de “8” gewoon te maken heeft met andere Microsoft producten. Namelijk Windows Phone 8 en Windows 8. Wat ook logisch zou zijn, is dat de console misschien draait op een vorm van Windows 8.

Maar het blijft uiteraard allemaal gokwerk en zelfs een gedeelte ‘wishfull thinking’, want Microsoft heeft tegelijkertijd Xboxphone.com, XboxTablet.com, XboxLiveTV.com en XboxCompanion.com teruggehaald van de Chinese domeinnaam-boer. Bovendien zijn er nog een aantal Xbox8 domeinen vrij, en Microsoft heeft nog geen stappen ondernomen tegen Zuo Pan, die Xbox8.co.uk in zijn bezit heeft.

Kortom, Xbox fans rond de wereld moeten nog even in ondraaglijke spanning leven. Wat denk jij dat de achterliggende gedachte is?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch