Menu Premium

Microsoft CEO Nadella wil blijven innoveren met de Xbox-divisie

Jeroen Wiersma 10/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo aan het begin van het fiscale jaar 2015 van Microsoft is het een tijd van terug- en vooruitblikken. De eindbaas, CEO Satya Nadella, heeft daarmee zijn gedachten over de toekomst van Xbox gedeeld met alle werknemers en één ding is duidelijk: Microsoft CEO Nadella wil blijven innoveren met de Xbox-divisie.

Nadella wil in de maand juli de dialoog aangaan binnen het bedrijf over de ambitie en de kernfocus van Microsoft. De rol die de Xbox-divisie hierin speelt is erg interessant, omdat analytici en investeerders in mei kwamen met de suggestie de Xbox-divisie te verkopen. Wat direct opvalt, is dat Xbox niet onder de kern blijkt te vallen. Toch maakt Nadella duidelijk dat Xbox wel een belangrijke rol speelt voor Microsoft en dat het onderdeel van Microsoft zal blijven. De speculatie over de toekomst van Xbox is daarmee ten einde.

Goed nieuws dus voor alle Xbox-liefhebbers. Ondanks dat het volgens de eindbaas niet tot de kern van Microsoft behoort, prijst hij zich gelukkig met de divisie die de kansen in de gaming-markt kan grijpen. Een markt die volgens hun toekomstbeeld zal blijven groeien en daardoor een fundamentele impact kan hebben op het bedrijf. Hoe Xbox die markt moet blijven veroveren? Met gewaagde en unieke innovaties. Vervolgens noemt Nadella de bijkomende voordelen van innovaties uit de game-divisie die zich ook vertalen naar andere divisies en dus is de toegevoegde waarde van Xbox voor Microsoft voor iedereen duidelijk.

Innovatie is een woord waar men al snel enthousiast over is. Innovatie staat gelijk aan vooruitgang en vernieuwing. Eerdere innovatie van Microsoft is echter niet altijd in het goede keelgat van de gamer geschoten. Herinner je de commotie nog tijdens de E3 van 2013? De Xbox One moest altijd online zijn en je games zou je maar op één systeem kunnen spelen… Denk jij dat Microsoft daarvan geleerd? Zullen komende innovaties ons gamer-hart sneller doen slaan?

Microsoft CEO Nadella wil blijven innoveren met de Xbox-divisie

Microsoft CEO Nadella wil blijven innoveren met de Xbox-divisie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch