Menu Premium

Microsoft blijft Rare ondersteunen na de Kinect Sports: Rivals flop

Gamekings Redactie 19/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waar de Kinect in eerste instantie sowieso onderdeel was van het geheel als je een Xbox One koopt, heeft Microsoft relatief recent besloten de motion-camera uit het pakket te halen en de console los te verkopen. Met onder meer Kinect Sports: Rivals werd namelijk niet bewezen dat de Kinect voor iedereen van toegevoegde waarde is. Ontwikkelaar Rare was verantwoordelijk voor deze game en was uiteraard totaal niet blij met de slechte verkoopcijfers. Het financiële verlies zorgt er echter niet voor dat de uitgever de ontwikkelaar gedag zwaait, want Microsoft blijft Rare ondersteunen na de Kinect Sports: Rivals flop. Dit laat vice president Phil Harrison weten in een interview.

Het interview, dat met de website Eurogamer werd gehouden, schept meer duidelijkheid over de situatie na het floppen van Kinect Sports: Rivals. Eerder werd al bekend dat het team van de Britse studio moest slinken, maar het betekent niet dat Rare ten einde komt. De studio die in de tijd van de Nintendo 64 voornamelijk bekend werd met klassiekers als GoldenEye 007 is volgens Phil Harrison nog steeds bezig met meerdere projecten. “Ik ben blij om me te kunnen uitlaten over de zorgen die je misschien hebt over Rare. We voelen ons ontzettend goed om Rare en Lionhead als kopstukken van Microsoft Studios te hebben. Rare werkt op het moment aan meerdere dingen, welke onthuld worden wanneer ze er klaar voor zijn”, aldus Harrison. Ook laat hij weten Rare een ontzettend getalenteerde studio te vinden en dat Microsoft hen ondersteunt op elke wijze mogelijk.

Nu is het natuurlijk de vraag waar Rare mee bezig is. Voor velen is Kinect Sport: Rivals het bewijs geweest dat de Kinect niet meer dan een gimmick is, gezien de lage verkoopcijfers, terwijl anderen nog wel vertrouwen hebben in de motion-camera. Zou Microsoft Rare nog steeds aan Kinect-games laten werken zoals al jaren gebeurt, of gaan we iets anders zien van deze studio? We gaan het zien in de toekomst.

Microsoft blijft Rare ondersteunen na de Kinect Sports: Rivals flop

Microsoft blijft Rare ondersteunen na de Kinect Sports: Rivals flop

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch