Menu Premium

Metro: Last Light bevat bij launch geen multiplayer

Gamekings Redactie 13/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste jaren is het standaard geworden, elke first- of third-person shooter die uitkomt moet en zal een multiplayer modus bevatten. Waar er vroeger nog genoegen werd genomen met enkel een dikke single-player, kan een ontwikkelaar tegenwoordig een flinke bak stront verwachten bij het ontbreken van een mutltiplayer optie. Juist om deze reden zou het tweede deel in de Metro serie ook een online optie krijgen, maar de plannen zijn gewijzigd: Metro: Last Light bevat bij launch geen multiplayer.

Na afloop van hun presentatie op de afgelopen E3 heeft ontwikkelaar 4A besloten ten tijde van de launch geen multiplayer modus aan Metro: Last Light toe te voegen. De studio had al een tijdje een kleine team op de modus zitten, maar na de E3 hebben ze besloten hen bij de grote groep te voegen. Zo konden ze voor de volle honderd procent op de single-player campaign focussen. Al merkten ze aan hun fans tijdens de presentatie dat er zeker interesse voor is, trekt de single-player ervaring van Metro het grootste publiek en ligt daar dus voor hen de prioriteit.

Natuurlijk vinden ze het bij 4A zonde om werk waar ze al veel moeite en tijd in hebben gestoken zomaar weg te gooien. Ze werkten immers al aan meerdere prototypes, maar wat deze inhouden, willen ze nog niets over kwijt. Het is dus goed mogelijk dat er na de launch een DLC uitkomt die wél multiplayer zal toevoegen.

Dat ze tijdelijk een deel van hun team niet voor de single-player campaign beschikbaar hebben gehad, doet volgens 4A absoluut niet af aan de kwaliteit hiervan. En ook de releasedatum verandert door deze beslissing niet. De game komt namelijk nog steeds begin 2013 uit voor zowel de Xbox 360 als PC.

Vind jij het nodig dat een shooter tegenwoordig een multiplayer optie heeft? Of speel je een game als Metro puur voor de sfeer en het verhaal en zoek je online knal-actie liever in een Call of Duty of Battlefield?

Metro: Last Light bevat bij launch geen multiplayer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch