Menu Premium

Metro 2033 krijgt een filmadaptatie van Russische bodem

Reilly 25/08/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Metro 2033 gaat een filmadaptatie krijgen met een gigantisch budget, met dank aan het Russische mediabedrijf Gazprom-Media. Althans – het boek, “Metro 2033”.

Niet gebaseerd op de games

Wij kennen de Metro serie voornamelijk als video games serie. Echter was er voor de game Metro 2033 ook een boek dat zo heette – van schrijver Dmitry Glukhovsky. De game is wel enigszins gebaseerd op het boek, maar volgt niet de exacte verhaallijn. De film die geproduceerd gaat worden is echter wel een adaptatie van het boek.

Dmitry Glukhovsky – schrijver van de Metro serie

Ongekende investering

Rusland staat niet per se bekend als een land waar veel grote films vandaan komen. Glukhovsky zegt dat de Metro 2033 film echter een gigantische investering zal krijgen. Dat kan ook wel want het bedrijf achter de productie is een van de grootste mediaconglomeraten in Rusland. Overigens was het absoluut niet vanzelfsprekend dat het boek – dat natuurlijk ook veel meer populariteit geniet na de games – voor het grote scherm gefilmd zou worden. Glukhovsky zegt dat hij jarenlang allemaal voorstellen heeft afgeslagen. Hij had nooit het idee dat iemand erin zou slagen eer te doen aan de boeken. Het team van Gazprom-Media wist hem echter te overtuigen. Hij zegt het volgende daarover:

“But now I finally met a team that I can entrust Metro with. Our ambitions turned out to be similar: to create a world-class blockbuster and stun even those who have read the trilogy and know it by heart.”

Zelf zal hij ook betrokken zijn bij het project – als “creative advisor”.

Een release date is enigszins bekend gemaakt, maar alleen voor Rusland. Daar zal de film – als alles volgens planning gaat – op 1 Januari 2022 te zien zijn. Gezien de grote ambities achter dit project ligt het wel voor de hand dat de film ook in het Westen uitgebracht zal worden. Gelukkig hoeven we nog niet zo lang meer te wachten op die andere verfilming: de The Witcher serie.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch