Menu Premium
Loading...

Metrico Gameplay Trailer

Karim Shehata 16/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft in de afgelopen dagen een boekje opengedaan over de toekomst van de PlayStation Vita. Zo zou het apparaat in Japan wel van waarde kunnen zijn wanneer er triple-A games op verschijnen, maar het lijkt erop dat we het in het westen vooral moeten doen met de wat kleinschaligere games op dit apparaat. Dit is natuurlijk niet per se een aderlating te noemen, want titels als Hotline Miami zijn natuurlijk heerlijk om te spelen en zijn misschien wel beter geschikt voor de PS Vita dan voor welk apparaat dan ook. Misschien is Metrico daar ook wel een voorbeeld van, een game die vandaag zijn releasedatum heeft gekregen. De releasedatum en verse gameplay van deze game is te checken door middel van de Metrico Gameplay Trailer.

Voor wie nog niet bekend was met het fenomeen Metrico: de game kan gezien worden als een puzzle-platform game en wordt gemaakt door indie-ontwikkelaar Digital Dreams. Dit is overigens de eerste grote titel van de ontwikkelaar, wat ook te zien is aan de aandacht voor de titel. De game is gemaakt met de hulp van Sony en verschijnt daarom exclusief voor de PlayStation Vita. Echt raar moeten we er echter niet van opkijken als de game later alsnog verschijnt voor de PlayStation 3 en/of PlayStation 4, zoals bijvoorbeeld ook gaat gebeuren met PlayStation Vita ‘exclusive’ OlliOlli.

Voorlopig verschijnt de game echter alleen op de PS Vita en staat dat te gebeuren op 6 augustus, als de game door de kwaliteitscheck van Sony heen weet te komen. Op dit vlak worden echter geen problemen verwacht en daarom kan gezegd worden dat Metrico goud is gegaan. Door middel van een prachtige lap tekst neemt ontwikkelaar Digital Dreams, dat maar drie medewerkers kent, afscheid van haar ‘kindje’: “Metrico is niet meer in onze handen en gaat nu door de kwaliteitscheck bij Sony. We zijn twee jaar geleden met de ontwikkeling van deze game gestart, waardoor Metrico een groot deel van ons leven heeft ingenomen. We hebben gelachen en gehuild, vriendinnen zien komen en gaan, zijn over de wereld gereisd voor verschillende evenementen en zagen daar plezier en frustratie in de spelers hun ogen”, aldus de ontwikkelaar op het officiële Europese PlayStation Blog. Laten we hopen dat deze zeer intensieve twee jaar voor de drie mannen beloond wordt met goede kritieken over de game. Of de game dat daadwerkelijk gaat afdwingen, weten we op 6 augustus aanstaande.

Metrico Gameplay Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch