Menu Premium
Loading...

Digital Dreams over de studio en Metrico

17/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag hebben wij een heel speciaal studiobezoek voor je op het menu. We zijn namelijk bij de indie-ontwikkelaar Digital Dreams langs geweest. Zij werken momenteel aan een game voor de PlayStation Vita genaamd Metrico. Het is een zeer bijzondere game die zich afspeelt in een wereld die bestaat uit infographics. Digital Dreams zelf bestaat uit drie mannen in de kern, die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Daarnaast hebben zij nog twee stagiaires, die verschillende taken op zich nemen zoals het creëren van de personages. Ben jij benieuwd naar deze aankomende PlayStation Vita-titel of wil je graag meer weten over Digital Dreams? Check dan dit nieuwste studiobezoek met Digital Dreams over de studio en Metrico.

Metrico is een puzzelgame waarin de wereld verandert door jouw bewegingen. Als je bijvoorbeeld springt of naar links/rechts loopt, gebeuren er dingen in je omgeving zoals het dalen en stijgen van een blokje of het verdwijnen/verschijnen van andere objecten. Het is aan jou om verschillende puzzels op te lossen, die door de levels heen moeilijker en uitdagender worden. Jouw input is beslissend voor de puzzels. Metrico maakt gebruik van alle aspecten van de PlayStation Vita, zoals het touch-mechanisme aan de achterkant en de gyroscoop waar de PS Vita mee uitgerust is.

Er zijn niet veel indie-ontwikkelaars in Nederland die werken aan een PS Vita-titel. Het is namelijk een stuk moeilijker om voor een console te ontwikkelen dan voor de PC en vaak niet de eerste keuze die gemaakt wordt. Toch heeft Digital Dreams hier specifiek voor gekozen en zij willen eigenlijk alleen nog maar consolegames gaan maken. Momenteel heeft Digital Dreams een speciaal contract met Sony, dat hen van geld verzekert als de game af is. Het is dus in hun eigenbelang dat Metrico afkomt. Ben jij benieuwd naar deze speciale Sony-deal of wil je gewoon meer over Metrico weten? Dan heb je geluk, want dat hoor je hier!

Digital Dreams over de studio en Metrico

Loading...
 • JediAli

  Fijn voor ons, de luisteraar, dat jullie zo goed
  uit je woorden komen.
  een duidelijk verhaal

  Succes.

 • Sang-G

  Ik heb bij de Nederlandse indie-devs echt altijd het gevoel dat ze niet weten of niet durven te praten dus dan moeilijk uit hun woorden komen etc :S Alleen Ronimo games die gozer is echt vol enthousiasme die goed praat enz.. Studio’s als deze damn!!!!!

 • Bas

  Ziet er supertof uit. Ik zou m kopen, ware het dat ik niet een PS Vita heb. Voor mij lijkt dit toch wel een game die op een iPad goed tot zijn recht zou kunnen komen. Maar ik begrijp dat jullie de vita gebruiken, en bijna alle features van dat apparaat.

  Trouwens, welke game engine word hier gebruikt ?

  • Sang-G

   Sony is Indie- friendly geworden. En is de installbase voorop de handheld/console makkelijker geworden.

   Daarom ga je nu echt heel veel van zulk soort games enz op de PSVITA zien, en denk wel dat het een kleine boost gaat geven 🙂 Op mobiele platform wat minder i think… puur door de besturing etc…

 • ferrariking

  snap niks van de game;P

 • Joey

  Laat die indie games ALLEEN op PS Vita uitkomen of op Android ofzo. Maar laat die A.U.B. niet op een next-gen console uitkomen want het is absoluut niet next-gen

  • Sylmaron

   Ben ik niet met je eens. Ik vind af en toe een indie op mijn console een hele fijne afwisseling bieden.

   • Joey

    Ik ben met je eens dat het voor afwisseling zorgt, maar ik verwacht toch echt meer van de PS4. Vooral als je er een groot scherm en een surround set hebt op aangesloten zoals ik. Daar zijn deze indie-titels niet voor gemaakt !

  • gek1234

   ik geniet van tijd tot tijd van een leuke indietitels, wat is next gen, voor mij ogen iets wat wat nieuws brent en gewoon goed is. En daar kan een indie titel weldegelijk iets bieden.

   • Joey

    Ken je Pixeljunk, dit waren de indie-games voor de PS3 toen der tijd.

    • gek1234

     tuurlijk ken ik die. Is toch leuke spellen voor tussendoor, en bieden iets nieuws, het gaat toch om het plezier wat je van een spel hebt.

 • Chrisje_T

  Niets voor mij dit.

 • kazeman

  Dit was wel een vet item! Thanks!

 • RobinGK

  Hier word ik echt enthousiast van! Eerste keer dat Ik Metrico zie en ik ben blij verrast. Ik ga de game sowieso voor mijn Vita kopen, al was het niet om dit team te supporten. Zelf zit ik nu bijna in mijn derde jaar al van Software Engineering, en het is echt mijn wens om ook voor zo’n Indie studio te kunnen werken, lijkt me geweldig. Ga zo door Digital Dreams!

 • ring0

  En dat noemt zichzelf programmeur? Beetje scripten in C#/javascript…

  Wat is het toch met allemaal die studentjes die ineens een indie studio opzetten terwijl ze niet eens de skills bezitten om uberhaupt een volledige game af te leveren.

  • funkateer

   Nonsens. Tegen wie heb je dit eigenlijk?
   Dit is een groepje mensen die serieus bezig is met een gaming project die kennelijk zo goed is dat Sony er in investeert om er een volledige game van te maken.

   “een beetje scripten in C#/javascript” is een wel heel denigrerende en vooral holle uitspraak. Alsof games goed zijn vanwege de gebruikte programmeertaal.

  • Kingpanzee

   Oh joh, boekhouden is toch ook beetje cijfertjes? En olympische spelen zijn ook maar een beetje atletiek.

 • funkateer

  Leuk item! Nieuwe nederlandse games ontwikkelaars verdienen aandacht.

 • ReneInEhv

  Vette shit man.. Ik had een andere opleiding moeten nemen vroeger 🙁

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord