Menu Premium

Met je oma World of Warcraft spelen?

Gamekings Redactie 26/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat World of Warcraft je op hoge leeftijd lekker bij de tijd houdt.

Gooi Brain Training maar bij het vuil en geef je oma voor haar volgende verjaardag een World of Warcraft account cadeau. Wetenschappelijk onderzoek heeft al aangetoond dat je van alle hersentrainingsspellen beter wordt in de losse onderdelen die je in deze games speelt, maar dat de hersengymnastiek geen enkele invloed heeft op je intelligentie.

Nieuw onderzoek leert ons dat het spelen van World of Warcraft wel leidt tot een verbetering van de focus en ruimtelijke oriëntatie bij ouderen. De psychologen Anne McLaughlin en Jason Allaire van de North Carolina State University deden een onderzoek met een groep van 39 ouderen tussen de 60 en 77 jaar. Ze testten de denkvermogens van de groep voor en na het spelen van World of Warcraft gedurende ongeveer twee uur per dag over een periode van twee weken. Zo kwamen ze er achter dat vooral de proefpersonen die slecht scoorden op de eerste test, voordat ze WoW hadden gespeeld, veel beter scoorden wat betreft focus en ruimtelijke oriëntatie op de tweede test na twee weken WoW spelen. Opnieuw bewijs dat games helemaal niet zo slecht voor je zijn. Bovendien is het goed om te weten dat, wanneer we zelf stokoud zijn, we door middel van digitale trollen bij de tijd kunnen blijven.

Zie je jouw oma al aan haar tweede jeugd beginnen in Azeroth en denk je dat je zelf nog steeds aan het gamen bent in het bejaardenhuis?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch