Menu Premium

Meer ontslagen bij game ontwikkelaars

Gamekings Redactie 12/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de ellendige verhalen van Big Huge Games en 38 Studios zijn er nog twee ontwikkelaars in de problemen gekomen. Gelukkig is de situatie voor Slant Six Games en Silicon Knights niet zo penibel als die van de andere twee, maar er zijn helaas wel ontslagen gevallen.

De maker van Resident Evil: Operation Raccoon City, Slant Six Games, heeft bijna een kwart van het personeel vandaag de deur moeten wijzen. Het bedrijf weet wel te vertellen dat dit een tijdelijke inkrimping is, en dat het de bedoeling is dat elke werknemer terug op zijn of haar plek komt.

“Regretfully, we can confirm that there have been some temporary layoffs at our studio, we must stress that these are temporary layoffs, which means we are working very hard on new business prospects so we can reinstate every single person affected.” Aldus de verklaring van Slant Six Games.

Er zijn 26 medewerkers ontslagen, de 70 die zijn overgebleven werken aan “a collaborative game venture with a major publisher” en aan Strata Scavenger, een arcade flight simulator die begin 2013 uitkomt. Hoe arcade en simulator in dezelfde zin kunnen staan, is ook voor ons een raadsel.

De andere ontwikkelaar die helaas heeft moeten inkrimpen dankzij die klote economische crisis, is Silicon Knights. De ontwikkelaar van Blood Omen: Legacy of Kain en de Too Human trilogy heeft een klein aantal medewerkers moeten ontslaan. Denis Dyack, oprichter en hoofd van Silicon Knights heeft in een verklaring het volgende gezegd: “We are scaling back to a core group and focusing all our efforts on future opportunities, as to the rumor about Nintendo, it is not true and has no basis in fact.”

Het laatste slaat natuurlijk op de geruchten dat de ontwikkeling van het vervolg op Eternal Darkness voor de Wii U stop zou zijn gezet. Dit had allemaal te maken met het gezeik rondom de rechtzaak met Epic Games.

In een korte tijd zijn er veel mensen ontslagen in de game industrie. Is dit iets om je druk over te maken? Of ga jij als gamer hier niet zo veel last van hebben?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch