Menu Premium

Meer ontslagen bij BioWare Austin

Gamekings Redactie 18/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het BioWare Austin team, de studio achter Star Wars: The Old Republic, wordt al stevig op de schop genomen sinds mei. Dat daar spaanders bij vallen in de vorm van ontslagen was destijds al aangekondigd. Maar blijkbaar is het team niet voldoende afgeslankt, want er vallen vandaag helaas nog wat meer klappen.

In een verklaring legt de woordvoerder van BioWare het aan GamesIndustry International uit, zoals een woordvoerder geleerd heeft dat te doen. Beginnen met goed nieuws, tussendoor het slechte nieuws, en afsluiten met meer goed nieuws:

“Zoals eerder aangekondigd in mei en verder uitgelegd tijdens de E3, is het BioWare Austin team bezig met het verfijnen van SWTOR door de game en de service verder uit te breiden.”

“Zoals dat altijd gaat met de launch van een MMO, zijn de omvang en vaardigheden vereist voor het onderhouden van de game anders dan die nodig zijn voor het ontwikkelen van een game. Beginnend in mei, zijn er ontslagen geweest binnen de BioWare Austin studio. Sommigen van hen zijn intern overgeplaatst naar andere projecten van BioWare Austin en EA Sports/Austin. Anderen zijn definitief ontheven van hun taken en hebben daar een financiële tegemoetkoming voor ontvangen en worden begeleid in hun vervolgtraject.”

“BioWare Austin zit nu zo in elkaar dat er continu kan worden voldaan aan uitvoer van nieuwe game content van dezelfde hoge kwaliteit en met een hogere frequentie. In de komende weken zullen wij onze plannen aankondigen voor nieuwe content, nieuwe spelers en nieuwe spelmodi voor het groeiende SWTOR.”

Een opvallend vertrek dat samenvalt met de ontslagen, is het afscheid van Rich Vogel, executive producer van SWTOR. Vogel, die een vinger in de pap hield bij alle onderdelen van de game, zowel tijdens de ontwikkeling als na de launch, bevestigde zijn vertrek aan Gamasutra. Vogel’s werkverleden strekt zich uit tot de vroegste jaren van MMO’s, waar hij zich al bezighield met games als Meridian 59 en Ultima Online. De laatste zeven jaar was hij in dienst van BioWare Austin.

Electronic Arts worstelt tot dusver met de release van The Old Republic, de MMO die na een soepele start met een piek van 1,7 miljoen abonnees terugviel naar 1,3 miljoen. Toch spreekt EA zich uit waar het kan als toegewijde publisher achter deze game, en spreekt het vertrouwen uit dat de game er nog een lange tijd zal zijn. EA gaf onlangs wel aan te onderzoeken of andere business modellen de game beter zouden passen, waaronder het free-to-play principe dat in populariteit groeit en bloeit in de PC markt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch