Menu Premium

Mass Effect 4 gaat op de Frostbite 2 engine lopen

Gamekings Redactie 12/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat er een nieuwe Mass Effect in de maak is dat weten we al en details over de beginfase beginnen langzaam binnen te komen. Vandaag brengen we je het nieuwste dat BioWare aan heeft gekondigd: Mass Effect 4 gaat op de Frostbite 2 engine lopen.

Frostbite 2 is de game-engine van DICE waar Dragon Age 3, ook van BioWare, op draait. De game gaat er grafisch dus schitterend uit zien. Niet alleen de engine die gebruikt is in Dragon Age wordt overgenomen, ook enkele elementen uit Dragon Age zullen in de nieuwe Mass Effect te vinden zijn. En dan hebben we het natuurlijk niet over iets als het oogstrelende Dragon Age space suit van 50.000 credits, dat in deeltje drie te vinden was. Waar we het dan wel over hebben is helaas nog onbekend.

Verder is het natuurlijk wel bekend dat de Mass Effect trilogie is afgelopen, het verhaal van onze geliefde playboy- of girl, Commander Shepard is daarmee ook afgelopen. Shepard zal niet meer speelbaar zijn in Mass Effect 4. Wel willen de medewerkers bij BioWare trouw blijven aan een hoofdpersoon waar we van gaan houden zoals we dat in de vorige delen zijn gaan doen, maar dit willen ze niet doen door een ‘Shepard 2.0’ te creëren. Een geheel nieuw karakter dus – misschien wel een ander ras? – met een heel ander verhaal dan Shepard’s kijk-mij-eens-mensen-dieren-en-dingen-overhoop-knallen-tot-alles-stuk-is.

Nou staat voorlopig helemaal niks vast bij BioWare, maar ze hebben wel gezegd dat Mass Effect 4 zich in een hele andere context af zal spelen en dat ze bezig zijn met het kijken naar diverse vormen van gameplay en verhaallijnen. Ook de tijdsperiode waarin Mass Effect 4 zich af gaat spelen staat niet vast. Deel vier kan zich bijvoorbeeld afspelen voordat de Reapers bij Shepard op bezoek kwamen en de mensen nog niet eens het wiel hadden uitgevonden.

Het enige dat zeker is, is dat BioWare hard bezig is mensen te rekruteren om te kunnen beginnen aan Mass Effect 4. Wat denk jij dat Mass Effect 4 ons gaat brengen? En wat hoop je dat het vierde deel uit de serie brengt?

Mass Effect 4 gaat op de Frostbite 2 engine lopen
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch