Menu Premium

Mass Effect 3 Citadel DLC is aangekondigd

Gamekings Redactie 22/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Mass Effect 3 Citadel DLC is aangekondigd, en via Eurogamer zijn we er achter gekomen dat hij op 5 maart voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 zal verschijnen. Daarvoor worden liefhebbers van de multiplayer eerst getrakteerd op de gratis expansie Reckoning die op 26 februari voor dezelfde platforms uit komt. Of we in Europa een dagje langer wachten moet blijken, maar dat is wel vaker het geval geweest natuurlijk.

Bij BioWare houden ze de ogen niet droog in ieder geval, zij beschrijven Citadel als een ’emotionele rit’ of ‘een laatste sentimentele reis met Commander Shepard en zijn squad.’ Op het officiële forum wijdt BioWare community manager Chris Priestly verder uit:

“Wanneer een duister complot zich richt tegen Commander Shepard, zullen jij en je team de waarheid moeten achterhalen. Op je weg vind je gevechten en intrige die zich afspelen tegen de glamour van de Citadel’s Wards en in de top-geheime Council Archives. Ontmasker het complot en vecht samen met je eigen squad -maar ook met de cast van de originele Mass Effect en Mass Effect 2.”

“Wanneer het avontuur over is, kom je je favoriete personages uit de Mass Effect trilogie opnieuw tegen, ben je aan het gokken als een baas in Citadel’s Silver Coast Casino, of blaas je stoom af in de Armax Combat Arena. Maar verken ook je eigen woning in de Citadel die je naar eigen smaak kunt inrichten.”

“Met unieke inhoud en cinematics over je vrienden en romantische interesses uit de Mass Effect trilogie, levert Citadel je een laatste kans om oude vrienden terug te zien en romances her te beleven.”

Citadel’s omvang liegt er niet om. Sterker nog, spelers op de Xbox 360 zullen de DLC van ongeveer 4Gb in twee paketten downloaden omdat Microsoft een restrictie van 2Gb voor DLC stelt. BioWare trekt duidelijk alles uit de kast, en heeft voor de DLC alle oorspronkelijke schrijvers aan de trilogie hiervoor aan het werk gezet. Ook composer Sam Hulick zit achter de muzikale aankleding.

BioWare houdt wel van een dramatische finish, zoveel is helder. Zij willen Shephard hier een waardige aftocht mee geven, en gaan er van uit dat jij hun band met de held van de serie deelt. En als je er dus echt niet genoeg van kunt krijgen, dan kun je zijn knusse woning doorpimpen tot het einde der tijden. Stoeltje naar links, stoeltje naar rechts, bloemetje op tafel of niet, andere kleur gordijnen, niemand die je iets kan maken! Heb jij er al zin in? Wij wel.

Mass Effect 3 Citadel DLC is aangekondigd

Mass Effect 3 Citadel DLC is aangekondigd

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch