Menu Premium

Marvel Ultimate Alliance 3 laat ons eindelijk weer met de X-Men spelen

Dennis 25/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een nieuwe trailer verschenen van de Nintendo Switch-exclusive Marvel Ultimate Alliance 3. De X-men spelen hierin verrassend de hoofdrol. Een opvallende verandering ten opzichte van andere recente Marvel games.

Was er een X-Men ban?

In de afgelopen jaren zijn de X-Men behoorlijk slecht behandeld door Marvel. Er zaten in games als Marvel vs Capcom: Infinite bijvoorbeeld geen enkele X-Men personages. Dit leidde tot grote teleurstelling bij de fans en hielp bij aan de matige ontvangst van de game in het algemeen. In voorgaande Marvel vs Capcom games waren mutants als Wolverine namelijk zeer populair. Ook in Marvel’s vele mobile games zijn de X-Men terzijde geschoven. En zelfs de merchandising voor X-Men characters is flink teruggeschroefd.

Dit heeft ertoe geleid dat men al snel van een zogenaamde “X-Men ban” sprak. Hoogstwaarschijnlijk ingesteld vanwege het feit dat films steeds belangrijker voor Marvel waren geworden. En aangezien zij niet de filmrechten voor de X-Men hadden kregen die personages niet de prioriteit. Marvel heeft echter nooit officieel bevestigd dat er een dergelijk beleid gevoerd werd.

Marvel Ultimate Alliance is terug van weggeweest

Als er ooit al een X-Men ban is geweest dan is dat beleid nu eindelijk ten einde. Misschien vanwege het feit dat Disney de filmrechten van de X-Men weer ter beschikking heeft? De ontwikkeling van deze game is echter al een flinke tijd voor de Disney en Fox deal begonnen, dus wie weet.

Hoe dan ook, in deze nieuwe trailer pronken personages als Magneto, Psylocke, en Storm als nooit tevoren. We hebben behoorlijk wat jaren moeten wachten (Marvel Ultimate Alliance 2 stamt alweer uit 2009) maar Marvel Ultimate Alliance, en de X-Men, lijken volledige terug van weggeweest. En laten we hopen dat ze ook niet meer weggaan. Zodat we ook in toekomstige Marvel games weer gewoon met personages als Wolverine en Beast kunnen spelen.

Marvel Ultimate Alliance 3 komt op 9 juli uit voor de Nintendo Switch. Er is dus genoeg tijd om nog meer nieuwe personages aan te kondigen. Dus nu maar hopen dat de Fantastic Four ook eindelijk weer mogen opdraven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch