Menu Premium

Marktaandeel van Activision is tot 20 procent gestegen

Gamekings Redactie 16/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Activision had altijd al een groot aandeel van de gamingindustrie in handen. Dat is sinds dit jaar nog een flinke stap verder gegroeid, want het marktaandeel van Activision is tot 20 procent gestegen. Vorig jaar was het bedrijf nog ‘slechts’ goed voor vijftien procent. Waar het bedrijf zijn succes onder andere aan te danken heeft? Tja, zegt de franchise Call of Duty jou nog iets?

Het bedrijf, dat enkele jaren geleden nog fuseerde met Blizzard, wordt daarna op de voet gevolgd door collega-gigant Electronic Arts. Waar Activision echter groeide, moest EA voor het eerst een stapje terug doen naar een schamele tweede plek. Het bedrijf staat een procent achter koploper Activision. Dat wordt op een houtje bijten voor de hoge heren van EA.

Ook Ubisoft mag daarnaast als een van de weinigen nog spreken van een groei. Het bedrijf achter onder andere Rayman en Assassin’s Creed is goed voor een royale derde plek. De rest van het lijstje mocht voornamelijk wat inleveren. Vooral Sony en Nintendo zetten grote stappen terug. Met het ontbreken van succes bij de Wii U moet dat ook geen grote verrassing heten.

Als het om de twintig bestverkopende gametitels gaat, doet Nintendo het wel beter. Hun overuren-makende loodgieter weet, ondanks de tegenslagen van het bedrijf, toch een tweede plek te bemachtigen. Maar er is uiteraard altijd één baas boven baas en die franchise levert Activision. Call of Duty weet op zowel de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en PC over het algemeen het best te scoren. Het is afwachten of de lanceringen van zowel de PlayStation 4 als de nieuwe Xbox grote veranderingen in dit lijstje zullen aanbrengen.

Marktaandeel van Activision is tot 20 procent gestegen

Marktaandeel van Activision is tot 20 procent gestegen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch