Menu Premium

Mark Hamill pitchte een ander einde voor Star Wars: The Force Awakens

Hylke Haagsma 10/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als het aan Mark Hamill ( Luke Skywalker) had gelegen dan had Star Wars: The Force Awakens een ander einde gehad. In dit einde zouden Luke,Han en Leia weer samen komen, hij pitchte het idee voor een totaal ander einde.

Luke zou wel wat hebben gezegd…

Weet je het nog? Het einde van The Force Awakens? Luke kreeg geen woord. Zijn blik was het laatste moment van de film en pas in The Last Jedi mocht Mark Hamill zijn mond open trekken. Als het aan hem had gelegen dan was dit een stuk eerder geweest. Daarnaast zouden ook Luke,Leia en Han weer samen komen.

Terwijl hij sprak met The Hollywood Reporter voor zijn Chatter-podcast Awards, opende Hamill – die in het verleden openhartig was over zijn meningsverschillen met bepaalde aspecten van de recente trilogie – zijn elevator-pitch voor The Force Awakens-regisseur J.J. Abrams. “Hoe zit dit? Leia probeert telepathisch contact met me op te nemen. Ze raakt gefrustreerd omdat er geen antwoord komt, dus snelt ze naar de nieuwe Death Star (de basis van Starkiller) … en ze komt er bijna aan, maar ze wordt gestopt door twee Stormtroopers. Vlak voordat ze wordt ontvoerd, draait de ene Stormtrooper zich naar de andere en blaast hem weg, trekt zijn helm af en zegt: “Hi sis, I’m here to rescue you.”,aldus Hamill.

Een laatste reünie

Vermoedelijk zou dit plaats vinden rond de tijd dat Han Solo op brute wijze wordt vermoord door zijn zoon Kylo Ren, zoals Hamill uitlegt: “Het zou effectiever zijn geweest voor mensen die een geschiedenis hebben met Han Solo om zijn dood te zien en het te accepteren.” Dus geen woordloze Luke, geen stille overpeinzing over de dood van Han in The Last Jedi. Slechts één laatste reünie en een moment dat, zoals Hamill zegt, “het dak eraf zou hebben geblazen”.

Dus… zou dit een beter einde zijn voor The Force Awakens in jou ogen? Zou jij het einde het liefst ook veranderen? Laat je vragen achter in de comments en vergeet daar ook niet je mening te delen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch