Menu Premium

Manchester United sleept Sega voor rechter vanwege gebruik clubnaam

ASAPxMontana 27/05/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Football Manager is voor veel voetbalfans dé manier om het dichtst bij het zelf coachen van zijn of haar favoriete voetbalclub te komen. Voetbalclubs zijn er daardoor altijd erg blij mee. Het schept ten eerste extra binding tussen fans en de club. Ten tweede gebruiken veel clubs de game ook nog eens als prima scoutings-tool. Eén voetbalclub denkt daar echter anders over: Manchester United. Na 28 jaar in de game te hebben gezeten, hebben ze zich opeens bedacht.

28 jaar was Football Manager geen probleem…

Het team dat uitkomt in de Premier League in Engeland zit al sinds 1992 met logo en naam in de game. En vele, vele duizenden gamers spelen met deze club. Maar aan die periode komt wat betreft de Reds nu een einde. De club is namelijk ontevreden over hoe haar naam, badge en overkoepelende merknaam over zou komen richting de gamers. Ook zijn ze fel tegen de mods die spelers maken en gebruiken waarbij Sega en Sports Interactive de speler aanmoedigt de club Manchester United na te maken. Oftewel, Manchester United wil voorkomen dat hun naam wordt gebruikt zonder de toestemming van henzelf. Beeld- en naamrecht dus.

Maar waarom gaat Manchester United opeens nu lopen zeiken?

Het vreemde van dit verhaal is dat Sega weet te melden dat Manchester United zich in al die 28 jaar nog nooit heeft gemeld over dit probleem en de club zelfs wegloopt met de game. Sports interactive, uitgever van de game, zendt al jaren free copies van de game naar de officials en spelers van de club. En nooit was er enig probleem. Ook wordt er regelmatig iets gedeeld op social media over Football Manager vanuit mensen die actief zijn binnen Manchester United. Dus waarom nu zeiken? Zou het misschien iets te maken hebben met het feit dat Footbal Manager erg goed scoort in deze tijden van lockdown en de competitiestop van de Premier League. Terwijl Manchester United nu juist enorm veel verlies draait…

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch