Menu Premium

Man bedreigde Square Enix personeel met de dood na aanschaf lootboxes

Hylke Haagsma 03/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat games een serieuze bedoeling zijn wisten we al. Maar je kan het ook te serieus nemen.. Een 25 jarige man die werkzaam verpleegkundige is gearresteerd nadat hij Square Enix heeft gemaild, met in deze mail dreigingen om het personeel te vermoorden. En waar lijkt het door te komen..? Juist ja, lootboxes.

I’m going to kill you

De man is verdacht voor het verzenden van een email op 5 februari richting het adres van Square Enix’s Tokyo kantoor. De email luid als volgt “Hey staff tomorrow I’m going to kill you get ready ( for your punishment). In het Japans staat er als laatste gedeelte van de email “kubi arattokeyo” wat letterlijk betekent “ga je nek wassen”. De uitdrukking komt van de ritualistische samurai zelfmoord.┬áHet wassen van iemands nek verwijst naar je klaarmaken voor deze ultieme straf.

We kennen Square Enix natuurlijk van games als Kingdom Hearts, Life is Strange en Final Fantasy. Recent verwijderde zij de Japanse stem van Olaf uit Kingdom Hearts 3. Maar dat is niet de reden waarom deze man zo verschrikkelijk boos was.

Dreven Lootboxes hem tot deze waanzin?

Square Enix heeft veiligheidsmaatregelen genomen. Op 29 maart is de man gearresteerd en heeft inmiddels bekend. “”Ik besteedde meer dan 200.000 yen ($ 1.794) aan het spel en kreeg het [in-game] item dat ik wilde niet, dus stuurde ik de e-mail uit wraak,” zei hij naar verluidt.

Het klinkt alsof hij het geld heeft besteed aan een virtuele gacha, die zijn te vergelijken met een lootbox. Afgelopen september zijn er ongeveer dertig e-mails verzonden naar Square Enix met het woord ‘kill’ in het Japans. De autoriteiten onderzoeken nu of die wel of niet verbonden zijn met deze verdachte.

Laat ons in de comments weten wat jij van dit nieuws vind, wordt jij wel eens zo verschrikkelijk boos? Dreigen en geweld is natuurlijk nooit oke.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch