Menu Premium

Mafia II beschuldigd van racisme

Gamekings Redactie 20/08/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

45676_orig

Een aantal Italiaanse-Amerikanen zijn naar de rechter gestapt omdat ze zich beledigd voelen over Mafia II. UNICO National, een organisatie die de belangen van Italiaanse-Amerikanen vertegenwoordigt, vindt dat Mafia II de Italiaanse cultuur afschildert als een criminele bende.

André DiMino, president van de organisatie, eist daarom dat 2K Games maar moet afzien van het uitbrengen van Mafia II. DiMino vindt dat 2K Games een stereotype neerzet dat jonge gamers indoctrineert.

Hoofd van 2K Games Strauss Zelnic liet in een reactie weten dat de game helemaal niet voor jonge gamers bedoelt is en zich niet kan vinden in de beschuldigingen:

“Mafia II vertelt een meeslepend verhaal over de georganiseerde misdaad in Amerika – een onderwerp dat al decennia lang een rol in films, televisieseries en romans gespeeld heeft. UNICO, evenals iedere andere organisatie die beweert Italiaanse Amerikanen te vertegenwoordigen, heeft Mafia II niet gezien of gespeeld”, laat Zelnick weten in een tegenreactie.

Een tegenargument waar wij ons heel goed in kunnen vinden. Wij vragen ons dan ook af of UNICO ook ooit bezwaar heeft gemaakt tegen films als The Godfather of tv-series als The Sopranos?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch