Menu Premium

Mad Catz gaat 37 procent van personeel ontslaan

Karim Shehata 10/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het niet goed ging met Mad Catz, bleek al uit het feit dat er drie executives bij het bedrijf vertrokken, één dag voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Nu is officieel bevestigd dat het niet goed gaat met de third-party controller-ontwikkelaar, gezien het 37 procent van z’n werknemers gaat ontslaan.

Meer dan een derde van het personeel bij Mad Catz gaat dus weg bij het bedrijf. Dit besluit is genomen, zodat het bedrijf “zich kan focussen op lagere kosten, efficiënter werken en het aanpassen van het personeelsbestand op de behoeftes van het bedrijf”. Deze hervormingen kosten drie miljoen dollar, maar moeten uiteindelijk vijf miljoen dollar per jaar gaan opleveren. Deze hervormingen moeten dan in het laatste fiscale kwartaal – uiterlijk op 31 maart 2016 dus – volledig zijn doorgevoerd.

Overigens is er niet alleen maar slecht nieuws te melden, want aan het einde van het derde fiscale kwartaal van 2016, welke is geëindigd op 31 december 2015, is de op één na hoogste netto-omzet ooit geboekt: 65 miljoen dollar. Alhoewel dit bedrag meer dan verdubbeld is ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor, is er ook een flink verlies gedraaid. In de eerste negen maanden van fiscaal 2016 is de hoogte van het verlies namelijk van 4,36 miljoen dollar. In vergelijking met de 809.000 dollar in het jaar daarvoor, is dit natuurlijk erg slecht nieuws te noemen voor Mad Catz.

De nieuwe CEO van Mad Catz, Karen McGinnis, noemde de verkoop van Rock Band 4 “sterk”, om vervolgens te zeggen dat de game wel minder heeft verkocht dan Mad Catz gehoopt had. De game zou erg goed hebben verkocht in oktober en november, maar na Black Friday is de verkoop ingestort. De game is wereldwijd bijna één miljoen keer verkocht.

Denk jij dat Mad Catz na deze hervormingen het hoofd boven water kan houden? Discussieer er op los in de comments!

Bron: MCV

Mad Catz gaat 37 procent van personeel ontslaan

Mad Catz gaat 37 procent van personeel ontslaan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch