Menu Premium

Maakt Ninja Gaiden-creator Itakagi (exclusieve) game voor nieuwe Xbox?

Jan Johan Beldrok 04/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben Itakagi-nieuws. Van 14 tot 16 oktober is het volle bak aan voor Xbox. Dan vindt namelijk in Londen X019 plaats. Tijdens dit driedaagse event worden er op zeker een aantal aankondigingen gedaan. Bijvoorbeeld over Project Scarlet en nieuwe games. Want Xbox moet aan de bak. Willen ze Sony PlayStation de komende generatie kunnen bijhouden dan hebben ze vette content nodig. En dus wemelt het van de geruchten. En een van die geruchten betreft dus deze befaamde Japanse developer Itagaki. De creator van onder andere Ninja Gaiden en Dead or Alive zou misschien wel een een (tijdelijk exclusieve) game kunnen gaan maken voor de Xbox.

Er komt een nieuwe studio in Rome

Hoe we op dat idee komen? Dat gaan we je nu vertellen. Tijdens de nieuwste editie van GameRome, het Italiaanse evenement gewijd aan videogames, kondigde Itagaki aan dat hij een gloednieuwe ontwikkelingsstudio in Italië wil gaan beginnen. Om precies te zijn in Rome (dat zouden we ook wel willen). Als je deze aankondiging koppelt aan de wens van Xbox om een Japanse Studio aan hun portfolio toe te voegen én het feit dat Itakagi tweet dat ie op XO19 is, dan is 1 + 1 + 1 = 3. Toch?

Itakagi is altijd fan geweest van de Xbox

Nogmaals, er is op dit moment niks wat ons de garantie biedt dat het hier om exclusieve games gaat. Maar Itakagi heeft zich in het verleden wel altijd een liefhebber van de Xbox consoles getoond. Zie bijvoorbeeld Dead or Alive en Ninja Gaiden  II die exclusief naar de Xbox/Xbox 360 gingen. Voor een Japanse developer was en is deze voorkeur bijzonder. En het lijkt ons voor Xbox, in hun zoektocht naar een Japanse studio makkelijker om iemand binnen te halen die in het verleden al heeft gezegd van de brand te houden. Wat verwachten jullie? Weet Xbox deze nieuwe studio van Itagaki in te palmen of gaat de Romeinse developer gewoon multiplatform? En zou een (tijdelijk) exclusieve game van Itakagi een versterking zijn voor de content die Project Scarlet straks gaat brengen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch