Menu Premium

Maak kennis met de nieuwe Xbox studio The Initiative

Hylke Haagsma 12/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen E3 liet Xbox zijn spierballen zien door te vertellen over de nieuwe studio’s die ze aan zich hadden weten te binden. Zo waren daar studio’s als Compulsion Games, Ninja Theory maar ook The Initiative. Een nieuwe studio in Santa Monica. “Our mission is to create ambitious and innovative game experiences that our audience will love. We are passionate about craft, creating stories, and building the next big thing in gaming”, zo klinkt het gemotiveerd van The Initiative.

Aan welke game zouden ze werken?

De grote baas bij the Initiative is Darrel Gallagher. Hij werkte eerder aan de Tomb Raider reboot. Er zijn veel ogen gericht op de nieuwe studio maar in de video krijgen we helaas nog geen glimp van een nieuwe game te zien. Zou Microsoft hebben geleerd van de succesvolle story-driven games van Sony zoals God of War en Horizon Zero Dawn? Xbox lijkt vooral dit soort games te missen. Momenteel zit Microsoft vooral nog goed met een grote shooter als Halo en de Forza race games. Gaat daar in de toekomst een verhaal gedreven open wereld avontuur bij komen? De toekomst gaat het ons leren.

Groot, groter, grootst

Gamers merkte iets meer dan een maand geleden op dat Chris O’Neill ( God of War ) zijn LinkedIn-pagina is bijgewerkt om aan te geven dat hij nu bij The Initiative werkt. O’Neill werkte eerder bij Sony Santa Monica en Kojima Productions. Hij was de Senior Staff Level Designer van de meest recente God of War, een positie die hij vier jaar lang heeft behouden. Ook onthulde Darrell Gallagher, studio-hoofd van The Initiative, dat veelgeprezen ontwikkelaars zoals Brian Westergaard, Annie Lohr, Blake Fischer, Christian Cantamessa, Daniel Neuburger en Lindsey McQueeney nu deel uitmaken van het team.

Wat voor een soort game zou jij graag gemaakt zien worden door deze nieuwe studio? En met welke game kunnen ze Xbox echt weer een boost geven? Laat het ons weten in de comments en de poll!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch