Menu Premium

Luftrausers verschijnt op 18 maart

Karim Shehata 03/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al een tijdje kunnen we met gemak zeggen dat Nederland een grote naam is binnen de game-industrie. Alhoewel de Xbox One ons land voorlopig heeft overgeslagen, gaat het op indie-gebied razend hard met de lage landen. Zo zijn er onder meer Nederlanders verantwoordelijk voor de port van Hotline Miami naar de PlayStation 3 en de PS Vita en verschijnt Awesomenauts Assemble, gemaakt door het in Utrecht gevestigde Ronimo Games, binnenkort op de PlayStation 4. Misschien is onze grootste trots wel Vlambeer, want deze studio definieert het woord ‘indie’ volgens veel mensen in de industrie. Nu heeft een game van deze studio een releasedatum gekregen, want Luftrausers verschijnt op 18 maart.

Dit heeft uitgever Devolver Digital vandaag bevestigt aan VG247. De Amerikaanse website heeft een persbericht gekregen van de uitgever, waarin stond dat Luftrausers op 18 maart het levenslicht zal zien op de PlayStation 3, PlayStation Vita, Linux, OS X en de PC. De geüpdate versie van het eerder in Flash ontwikkelde Luftrauser verschijnt dus al erg snel.

De laatste zin uit de vorige alinea kan wellicht als onjuist beschouwd worden, want de game die 100 levels zal bevatten, moest eigenlijk al in het tweede kwartaal van 2013 verschijnen. Dit gebeurde echter niet, omdat het bedrijf van Rami Ismail en Jan Willem Nijman opnieuw werd getroffen door een gekloonde versie van de game. Als klap op de vuurpijl werd de gehele tas van Rami Ismail gestolen op de afgelopen E3, waardoor er nog meer werk en tijd ging zitten in Luftrausers. Er was wel een back-up van de game, maar blijkbaar gaven deze acties van anderen de game toch de nekslag om nog in 2013 te verschijnen. Nu kunnen we echter bijna aan de slag met de game, want Luftrausers verschijnt op 18 maart aanstaande voor de PlayStation 3, PS Vita, PC, Linux en Mac OS X.

Luftrausers verschijnt op 18 maart

Luftrausers verschijnt op 18 maart

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch