Menu Premium

Lootboxes vallen niet onder gokken in het Verenigd Koninkrijk

Gert 24/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Op dit moment is het Britse comité voor cultuur, media en sport bezig met een onderzoek naar verslavende technologie. Hierbij komen lootboxes veelvuldig aan bod. De UK gambling commission beschouwt de lootbox niet als een vorm van gokken.

De reden hiervoor is dat er geen officiële weg is om de rewards uit de lootboxes te verkopen. Volgens de Britse gok autoriteit moet de inhoud van een lootbox bestaan uit echt geld, of de inhoud moet verkoopbaar zijn voor echt geld. Overigens wordt wel aangegeven dat er een strijd gaande is met verkoopsites waarbij items geruild kunnen worden voor echt geld. Ook wordt wel aangegeven dat het openen van lootboxes een verslavende werking kan hebben. Indien bekend wordt dat er meer bewijs is dat lootboxes tot gokproblemen leiden moet er actie worden ondernomen, aldus de minister.

Surprise mechanics

Een aantal weken geleden moest EA zich verdedigen ten opzichte van lootboxes. Kerry Hopkins, vicepresident van EA zei dat het niet gaat om lootboxes maar om ‘surprise mechanics’. De vergelijking werd getrokken met verrassingseieren waarbij de inhoud geheel willekeurig is en daarmee een leuke verassing is. ‘’We do think the way we’ve implemented these kinds of mechanics is quite ethical and quite fun, people like surprises.’’ ‘’They aren’t gambling and we disagree that there’s evidence that shows they lead to gambling.’’

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch