Menu Premium

Lionhead Studios sluit vandaag de deuren

Suzanne de Jong 29/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag mag een zwarte dag genoemd worden binnen de game-industrie, in ieder geval voor Fable-fans. Lionhead Studios sluit vandaag namelijk echt de deuren. De ontwikkelaar is een Engels bedrijf dat opgericht is in 1997 door niemand minder dan Peter Molyneux. De eerste game brachten ze in 2001 uit, in de vorm Black & White. Fable volgde een aantal jaar later in 2004 en is tot op de dag van vandaag een games waar vele van ons tientallen, zo niet honderden uren in hebben zitten. In 2006 werd Lionhead Studios overgenomen door Microsoft Game Studios.

In 2013 werden we op de Gamescom getrakteerd op de eerste beelden van Fable Legends, welke goed ontvangen werd. Na vele trailers en zelfs gameplay op de E3 vorig jaar leek het prima te gaan met de ontwikkeling van de game. Desondanks kwam vorige maand het nieuws naar buiten dat Fable Legends gecanceld was. Hoewel dat het een grote domper was, had Lionhead Studios toen nog een klein kansje om voort te bestaan. Na zes weken overleg is toch besloten om de studio te sluiten.

Werknemers hebben het moeilijk met het sluiten van de studio, wat merkbaar is op hun Twitter-accounts. Sommige werknemers werkten bijna 20 jaar voor de studio, maar vandaag zullen ze de deuren van toch echt Lionhead Studios achter zich dicht moeten trekken, voorgoed.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch