Menu Premium

UPDATE: Leslie Benzies sleept Take-Two Interactive voor de rechter

Mark Hoogland 12/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Inmiddels is bekend dat Take-Two Interactive en Rockstar een tegeneis bij de rechter hebben neergelegd. Hierin wordt geclaimd dat Leslie Benzies op 2 april 2015 ‘zonder goede reden’ ontslag heeft genomen, en dankzij deze contractbreuk geen recht heeft op de royalties die hem volgens de ontslagregeling van Take-Two anders ten deel zouden vallen.

Origineel bericht:

In januari berichtten we over het toch wel onverwachte vertrek bij Rockstar North van Leslie Benzies, hoofd van die studio en tevens lead developer achter de Grand Theft Auto-franchise. Het zou indertijd gaan om een uit de hand gelopen sabbatical, tijdens welke Benzies had besloten niet terug te keren. Vandaag blijkt de vork iets anders in de steel te zitten.

Benzies daagt Take-Two Interactive, moederbedrijf van onder meer Rockstar, namelijk voor het gerecht wegens $150 miljoen aan misgelopen royalties. In een juridische verklaring beweert advocatenkantoor Locke Lord LLP namens Benzies dat Take-Two, Rockstar en Sam en Dan Houser hun partner moedwillig uit de studio zouden hebben gewerkt. Tijdens zijn sabbatical zou men de regeling omtrent royalties hebben stopgezet middels dubieuze beslissingen van een interne toewijzingscommissie, waarvan Benzies het daadwerkelijke bestaan in twijfel trekt.

De Housers beschikten over dezelfde contracten bij Take-Two als Benzies, wat hen officiële “Rockstar Principals” maakte – een gebaar naar Benzies vanwege zijn grote betekenis bij het bedrijf. De aanklacht maakt echter melding van toenemende wrok hieromtrent bij Sam Houser, wat hem er kennelijk toe heeft gebracht Benzies uit het bedrijf te willen zetten. Letterlijk, zelfs; toen Benzies in april 2015 terug wilde komen bij Rockstar na zijn sabbatical, bleek zijn toegang tot het kantoor te zijn ingetrokken. Nadat een beveiliger hem had binnengelaten, verzocht de manager van het pand hem alsnog te vertrekken – zonder een reden op te geven.

Extra zout in de wond was het valse statement dat Rockstar in januari uitdeed. Terwijl beide partijen nog volop aan het bemiddelen waren, werd doodleuk verteld dat Benzies uit eigen wil had besloten om niet terug te keren naar Rockstar North. Leslie Benzies hoopt het dispuut nu via de rechtbank op te lossen en zijn miljoenen aan onbetaalde royalties alsnog te krijgen. Wordt vervolgd!

Bron: 2News

Leslie Benzies sleept Take-Two Interactive voor de rechter

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch