Menu Premium

Lemmings Touch komt binnenkort naar de PS Vita

Gamekings Redactie 11/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ben je er klaar voor om een tal van kleine, groenharige mannetjes de weg te leiden? Nou, laat de retrokriebels dan maar alvast komen want Lemmings Touch komt binnenkort naar de PS Vita. Na de PlayStation Mobile-versie heeft ontwikkelaar d3t zich nu volledig op deze PlayStation Vita-versie gericht. Verwacht dus flink wat opgepoetste, en tevens vrolijk gemutste, mannetjes op je Sony-handheld.

Zoals de naam ‘Lemmings Touch’ al suggereert zal er een grote nadruk op het touchscreen komen te liggen. Van het menu tot aan de honderd verschillende levels is het namelijk mogelijk om op allerlei intuïtieve wijzen je legertje te besturen. Verwacht dus een simpele veeg- en aanraakbesturing, die het ‘ouderwetse’ spelletje mogelijk aardig wat nieuw leven in zal blazen.

Het gameconcept van de Lemmings is, als vanouds, heel simpel. Je selecteert een klein blauw mannetje met groen haar en geeft hem zijn of haar eigen specifieke rol. Hoe simpel dat ook klinkt, zit het venijn hem nou juist in de levels. Deze kunnen van heel gemakkelijk en rechtlijnig tot bijzonder ingewikkeld gaan. Verwacht dus ook bij deze PS Vita-versie de nodige terugkerende frustraties.

In deze handheldversie zullen ook een tal van nieuwe objecten worden toegevoegd. Zo is het mogelijk om de kleine mannetjes via kanonnen en trampolines van de ene naar de andere kant van het level te brengen. Of wat dacht je van platformen en objecten die je door middel van het touchscreen kunt aanbouwen? De Lemmings Touch zal ongekend veel vingerwerk met zich meebrengen. Ontwikkelaar d3T moet nog een exacte releasedatum aankondigen, maar wij verwachten dat de game binnenkort verschijnt.

Lemmings Touch komt binnenkort naar de PS Vita

Lemmings Touch komt binnenkort naar de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch