Menu Premium

Lead developer Grand Theft Auto-serie verlaat Rockstar North

Mark Hoogland 12/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Opvallend nieuws uit de hoek van Rockstar Games: vanavond werd bekend dat Leslie Benzies, hoofd van dochterstudio Rockstar North en tevens ruim vijftien jaar lead developer van de Grand Theft Auto-serie, na een sabbatical niet terug zal keren bij het bedrijf.

Leslie Benzies belandde in 1999 bij DMA Design, de voorloper van Rockstar Games en ontwikkelaar van games als Lemmings en de allereerste Grand Theft Auto. Benzies overzag de productie van de Grand Theft Auto-franchise vanaf het derde deel en werkte daarnaast aan games als Manhunt en Red Dead Redemption. Ook was hij als uitvoerend producent betrokken bij L.A. Noire en Max Payne 3. In 2005 ontving hij een BAFTA voor zijn bijzondere bijdrage aan de gamesindustrie.

Een kleine anderhalf jaar geleden nam Benzies een rustpauze die uiteindelijk dus uitmondde in zijn definitieve vertrek. “We kunnen bevestigen dat Leslie Benzies op 1 september 2014 op sabbatical ging, en heeft besloten niet bij het bedrijf terug te keren,” laat Rockstar in een reactie weten. “We zijn Leslie dankbaar voor zijn bijdragen voor Rockstar de afgelopen vijftien jaar, tijdens het maken van een aantal geweldige games.”

Het Schotse Rockstar North staat vanaf nu onder leiding van Aaron Garbut en Rob Nelson, twee art directors die eveneens al jaren werkzaam zijn bij Rockstar North.

Bron: Kotaku

Lead developer Grand Theft Auto-serie verlaat Rockstar North

Lead developer Grand Theft Auto-serie verlaat Rockstar North

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch