Menu Premium

Lange ontwikkelingstijd Dead Island 2 een goed teken, volgens publisher

Lars Leeftink 20/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens Klemens Kundratitz, de CEO van uitgever Koch Media, is het juist een goed teken dat de ontwikkeling van Dead Island 2 zo lang duurt. Dit valt op verschillende manieren te interpreteren. De game is voorlopig in ieder geval nog niet klaar.

Dambuster Studios is keihard aan het werk

Aldus Kundratitz, die dit melde tijdens een interview met GamesIndustry.Biz. Koch Media gaat in principe de game uitgeven, maar voorlopig weten we nog niet wanneer we de game kunnen verwachten en op welke consoles dat dan zal zijn. Tijdens de E3 van 2014 werd al aangegeven dat de game in ontwikkeling was, maar nog steeds is de game nog niet af. Sterker nog, het lijkt nog wel even te gaan duren. Maar volgens Kundratitz is dit dus niet per se een slecht teken: “It’s just a testimony of our dedication to get[ting] it right.”. Dat kan inderdaad kloppen, maar als de ontwikkeling sinds 2012 al aan de gang is kun je twijfelen over deze uitspraak. Want games kunnen inderdaad lang in ontwikkeling zijn voordat ze klaar zijn, maar deze hele situatie lijkt toch wel de grens op te zoeken.

De derde studio die bezig is met Dead Island 2

En ook dat helpt niet. Want Techland (ontwikkelaar van Dying Light) begon aan de game, maar moest al snel stoppen vanwege verschil van inzicht en hun eigen productie (Dying Light). Daarna nam Yager Developments (onder meer van Spec Ops: The Line)  het in 2012 over, waarna Sumo Digital (LittelBigPlanet 3 ontwikkelaar) het in 2016 hun weer opvolgde. Nu is het dus de beurt aan Homefront: The Revolution-ontwikkelaar Dambuster Studios. Kundratitz vindt echter niet dat de game hierop moet worden beoordeelt: “It’s a great story to tell everyone that it’s on its third studio, but we like to be judged on the end result and we’re really confident that when it comes out it’s going to be a kick-ass zombie game,” aldus Kundratitz. “We’ll certainly give it all our power.”. Een antwoord op de vraag wanneer Dead Island 2 zal uitkomen had hij niet.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch