Menu Premium

Lanceert Microsoft de streaming service Xbox Music deze maand?

Gamekings Redactie 04/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Lanceert Microsoft de streaming service Xbox Music deze maand? Volgens bronnen binnen Microsoft wel, zo heeft The Verge los kunnen krijgen. De lancering van de nieuwe muziekdienst valt waarschijnlijk samen met de release van Windows 8 op 26 oktober. De service zal dan verschijnen op Windows Phone, Windows 8 en de Xbox 360. De muziekdienst imiteert het business-model van het succesvolle Spotify door een gratis versie aan te bieden met reclame en een betaalde abonnementsvorm die vrij hiervan is.

Met de lancering van Xbox Music wordt die andere muziekdienst van Microsoft, Zune Music Pass definitief ten grave gedragen. Het is een roemloos einde voor het geplaagde Zune dat nooit echt lekker van de grond is gekomen.

Niet dat dit volgens de gebruikers aan de dienst zelf heeft gelegen, veel abonnementhouders zijn er erg positief over. Maar de waardeloze verkoop van de Zune player, waar de dienst in de eerste plaats voor was ontwikkeld, en de zuinige marketing erachter hebben ervoor gezorgd dat het platform nauwelijks heeft kunnen doordringen tot het grote publiek.

Met een restyling, nieuwe abonnementsvormen en het wèl succesvolle Xbox-merk wil Microsoft een frisse doorstart maken. De ambitie ligt gezien de integratie met Facebook hoog, die vrienden in staat moeten stellen samen playlists te maken en tracks te delen onderling. Met de ‘scan en match’ mogelijkheid, goed afgekeken van iTunes, moeten nieuwe gebruikers hun huidige muziekverzameling makkelijk kunnen toevoegen aan de nieuwe dienst.

Een sleutelonderdeel in Xbox Music is de integratie met Microsoft’s SkyDrive, die gebruikers in staat stelt hun muziek en playlists op te slaan in een cloud. Het doel hiervan is dat je favoriete muziek op al je apparatuur waarop de dienst wordt aangeboden beschikbaar is. Microsoft heeft ook plannen het werkterrein uit te breiden naar andere besturingssystemen zoals iOS en Android, maar deze volgen hoogstwaarschijnlijk pas in een later stadium.

En zo is met de lancering van Xbox Music een nieuw radertje onthuld in de meest ambitieuze oorlogsmachine ooit van Microsoft. Eind deze maand zullen Windows 8, de nieuwe lijn aan Windows phones, Windows tablets samen met Xbox Music nu echt het vuur aan de schenen van Apple moeten leggen. Gevechten in het recente verleden zijn eigenlijk zonder uitzondering beslecht in het voordeel van het bedrijf van wijlen Steve Jobs, maar zelden is de aanval van zo’n grote schaal geweest.

Daarnaast heeft Microsoft met redelijk succes het imago van de ‘stoffige kantoorbaas’ van zich afgeworpen, en ben je niet meer serieus uncool als je met het windows-logo gespot wordt. In de frontlinies van de technologie-oorlog kan die nieuwe status het verschil tussen leven en dood betekenen.

Dus wij zijn ook benieuwd hoe de muziekdienst het er vanaf zal brengen en vragen jou of dit iets is waar je interesse in hebt? Wat denk je dat de grootste uitdaging voor Microsoft zal zijn in de concurrentie met Spotify en iTunes? En waar denk je dat de kansen liggen?

Lanceert Microsoft de streaming service Xbox Music deze maand?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch