Menu Premium

Kritische fans hebben gezorgd voor uitstellen van een nieuwe Splinter Cell

Hylke Haagsma 09/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is meer dan vijf jaar geleden sinds de release van Splinter Cell: Blacklist. En daardoor staan de fans te trappelen om een nieuwe game. In een nieuw interview geeft Ubisoft-topman Yves Guillemot een verklaring voor waarom het zo lang duurt om de games terug te brengen. En kritische fans hebben een belangrijke rol gespeeld…

De fans van Splinter Cell zijn te kritisch

Hij vertelde IGN dat Ubisoft de franchise niet zal terugbrengen totdat het er iets nieuws mee kan doen. Dit was niet het enige wat hij vertelde. Sommige ontwikkelteams van Ubisoft raakten te gespannen om aan een nieuw Splinter Cell-spel te willen werken vanwege druk van fans, zei Guillemot. En ten derde zijn de andere grote franchises van Ubisoft, zoals Assassin’s Creed, “van start gegaan”. Wat ertoe heeft geleid dat het bedrijf zich op hen heeft geconcentreerd in plaats van op Splinter Cell.

“Wanneer je een spel maakt, moet je ervoor zorgen dat je komt met iets dat anders genoeg zal zijn dan wat je eerder deed,” zei Guillemot. “De laatste keer dat we een Splinter Cell deden, hadden we veel druk van alle fans die zeiden: ‘Verander het niet, doe dit niet, doe dat niet.’ Sommige teams waren hierdoor angstig om aan de games te werken.

Aan de ene kant willen ze er dus iets nieuws mee doen, maar aan de andere kant willen fans veel veranderingen niet, een lastig pakket dus voor Ubisoft.

Assassin’s Creed krijgt de voorrang

“Nu zijn er sommige mensen die nu naar het merk kijken, voor het merk zorgen, op een gegeven moment zul je iets zien, maar ik kan niet meer zeggen dan dat,” voegde hij eraan toe. “Mede door Assassin’s Creed en alle andere merken die opstonden, wilden mensen meer aan die merken werken. Dus we moeten volgen wat ze graag doen.”

Ghost Recon: Wildlands bevatte een zeer opvallende tease voor Splinter Cell. Met Sam Fisher stemacteur Michael Ironside die de stem in een Easter Egg deed. Een Splinter Cell Easter Egg werd ook gezien in Ubisoft’s 2019-game Far Cry: New Dawn.

Als Ubisoft een Splinter Cell-aankondiging doet, kan dit gebeuren tijdens de E3 2019 presentatie van het bedrijf in juni. Maar niets wordt bevestigd in deze fase.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch