Menu Premium

Kritiek op Titanfall is gebaseerd op oude shooters volgens Respawn

Gamekings Redactie 24/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Titanfall moet een frisse wind door het multiplayer-landschap van shooters brengen, dat is althans het doel van de ontwikkelaar Respawn Entertainment. Sinds er overigens meer bekend is gemaakt rondom de game, heeft Titanfall ook meer kritiek gekregen. Deze kritiek op Titanfall is gebaseerd op oude shooters volgens Respawn. De kritiek is vooral gericht op het feit dat de game maximaal 12 spelers tegen elkaar tekeer laat gaan. Een van de designers van Titanfall, Justin Hendry, geeft aan dat Respawn erg zeker is over deze keuze en dat het de beste manier is om de game te ervaren.

Wanneer je uiteindelijk zelf de controller in je handen hebt om Titanfall te kunnen spelen, moet deze keuze zeer begrijpelijk overkomen volgens Justin Hendry. Alle kritiek die de mensen hebben is, volgens Hendry, gebaseerd op de ervaringen die de gamers in het verleden hebben gehad. Justin Hendry is er overigens van overtuigd dat deze kritiek niet op zal gaan voor Titanfall. Deze uitspraken zijn redelijk vastberaden van de designer, want dit zou betekenen dat Titanfall je een ervaring bezorgd die je nog nooit eerder hebt gehad. Het feit dat het een exclusieve Xbox-titel betreft heeft overigens niets te maken met de huidige hype rondom de game. Dit is althans wat designer Justin Hendry te zeggen heeft over de hype rondom Titanfall: “iedereen die een game in de gaten houdt en verwachtingen heeft, welke vervolgens niet overeen komen met wat ze te horen krijgen, zal kritiek geven”, aldus Hendry.

Titanfall is inderdaad een exclusieve Xbox-game en met de achterstand die Microsoft heeft opgelopen, is het te hopen voor het Amerikaanse bedrijf dat Respawn deze beloftes nakomt. De hype is groot en wanneer Titanfall aanslaat, zou het tij zomaar kunnen keren voor de Xbox One. Een feit is natuurlijk dat, ondanks de bijna vier miljoen verkochte Xbox One’s, de next-gen console van Microsoft het niet altijd even makkelijk heeft gehad. Natuurlijk is de belofte van een ‘geheel nieuwe, ongeëvenaarde, ervaring’ niets nieuws in de gamewereld en daarom is het voorlopig even afwachten tot 13 maart. Dit is namelijk het moment dat Titanfall zal gaan verschijnen voor de Xbox 360 en de PC. Op de Xbox One-versie zullen we moeten wachten totdat de next-gen console van Microsoft überhaupt verkrijgbaar is in Nederland.

Kritiek op Titanfall is gebaseerd op oude shooters volgens Respawn

Kritiek op Titanfall is gebaseerd op oude shooters volgens Respawn

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch