Menu Premium

Kratos had bijna niet in de laatste God of War game gezeten

Hylke Haagsma 27/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De God of War-reboot voor PlayStation behaalde succes na succes, en nu heeft game director bevestigd dat er discussies waren over het afschaffen van het hoofdpersonage. In een optreden op Gamelab in Spanje deze week, zei Barlog dat mensen hem vertelden dat Kratos moest vertrekken.

Kratos kon bijna z’n spullen pakken bij de laatste God of War

“Vroeg in de discussie zeiden mensen dat we van Kratos af moesten,” zei Barlog, zoals gerapporteerd door Eurogamer. “Het was als ,” Hij is vervelend, hij is klaar. ”

Barlog ging verder met te zeggen dat Kratos opzettelijk was ontworpen aan het begin van de serie om onwaarschijnlijk te zijn. Sommige mensen in het team dachten dat het tijd was voor Kratos om te gaan, zei Barlog. Ontwikkelaars stelden voor een nieuwe protagonist te maken.

Uiteindelijk kreeg Barlog zijn zin gedeeltelijk omdat hij met een verhaal kwam over de evolutie van Kratos en zichzelf redde van zijn duistere verlangens.

Kratos speelt een hoofdrol in de nieuwe God of War voor PS4 en zijn relatie met Atreus was een van de meest betekenisvolle en interessante elementen van de titel. “Het kostte veel overtuigingskracht om hen te laten denken dat het een goed idee was”, zei Barlog over het terugbrengen van Kratos.

Zoals we al wisten, wilden sommige mensen van Sony Santa Monica Atreus ook uit de game halen. Barlog zei dat het te maken had met bezorgdheid over de begroting, met animators en programmeurs die het moeilijk vonden om “zinvol” te zijn of dat Atreus deel uitmaakte van het verhaal, aldus Eurogamer. Barlog zei dat hij zo ver ging om nog een verhaal te schrijven zonder Atreus ‘als een back-up’.

God of War werd gelanceerd in april 2018 en het was een geweldig succes; volgens de laatste telling van Sony heeft het meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Ondanks het enorme succes komen er geen uitbreidingen.Kun jij het je voorstellen? Een God of War game zonder Kratos? Wij niet in ieder geval!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch