Menu Premium

Kosten ontwikkeling The Witcher 3: Wild Hunt bekendgemaakt

Erwin Prins 09/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt Red, ontwikkelaar van The Witcher games, heeft officieel laten weten hoeveel geld er geïnvesteerd is in het in mei verschenen derde deel van de RPG-serie. In een financieel bericht wordt gesproken over 306 miljoen Poolse zloty. Omgerekend is dit zo’n 81 miljoen dollar of 72,6 miljoen euro. Met dit budget is er door 240 interne ontwikkelaars 3,5 jaar gewerkt aan de game.

Is The Witcher 3 daarmee een dure game? Nee, niet bepaald. Grand Theft Auto V kostte bijvoorbeeld ruim het drievoudige om te maken. Ook titels als Star Wars: The Old Republic en Destiny gaan hier ruim overheen. Echter zijn deze cijfers nooit bevestigd, dan wel ontkend. In tegenstelling tot de filmindustrie brengen ontwikkelaars en uitgevers zelden de ontwikkelkosten van een game naar buiten.

Wanneer bedragen toch de ronde doen, is het vaak onduidelijk hoeveel geld daadwerkelijk in de creatie van de titel is gaan zitten. Immers maken marketingcampagnes over het algemeen ook onderdeel uit van het budget. Zo ook bij The Witcher 3, de game had op een gegeven moment 40 verschillende marketingcampagnes lopen. Uiteindelijk heeft dit wel het gewenste effect gehad, want in de zesde week na release was de game immers al 6 miljoen keer verkocht.

Bron: MCVUK

Kosten ontwikkeling The Witcher 3: Wild Hunt bekendgemaakt

Kosten ontwikkeling The Witcher 3: Wild Hunt bekendgemaakt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch