Menu Premium

Konami heeft Kojima verboden naar The Game Awards af te reizen

Karim Shehata 04/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tijdens The Game Awards won Metal Gear Solid V: The Phantom Pain een award voor Best Action/Adventure. Opvallend was echter dat niet Hideo Kojima, maar de stemacteur van Snake – Kiefer Sutherland – de award in ontvangst kwam nemen. Misschien was het nog wel opmerkelijker dat presentator Geoff Keighley daarna meteen bekendmaakte waarom Hideo Kojima er niet was. Konami heeft hem namelijk verboden af te reizen naar het evenement.

Dit betekent een nieuw hoofdstuk in de soap Konami-Kojima. Volgens Keighley mocht hij de award niet accepteren wegens contractuele redenen en dus werd hem verboden af te reizen naar The Game Awards 2015 in Los Angeles. Het was duidelijk te zien dat Geoff Keighley hier zelf niet blij mee was, terwijl het boe-geroep aan het adres van Konami in de zaal ook niet mals te noemen was.

“Zoals je ziet, is Hideo Kojima hier niet vanavond en ik wil daar even iets over zeggen,” begint Geoff Keighley. “Hideo Kojima had de intentie er vandaag bij te zijn, maar jammer genoeg is hij door een advocaat, die namens Konami sprak, geïnformeerd dat hij niet mocht afreizen naar de award show om een prijs in ontvangst te nemen. Hij heeft een contract, maar het is teleurstellend en onbegrijpelijk voor mij dat een vakman als Hideo Kojima is verboden om hierheen te reizen en van deze avond te genieten met de rest van de industrie. Het is nu eenmaal de situatie waar we op dit moment in verkeren.” Keighley voegt daar aan toe dat Kojima de show live kijkt vanuit Tokyo, Japan. Daar zag Kojima onder meer dat zijn game op deze vroege ochtend één award wist binnen te slepen.

Ongetwijfeld zal de soap hier niet stoppen. Wat vind jij van deze beslissing van Konami om Hideo Kojima deze reis te verbieden? Laat het ons weten in de comments.

Konami heeft Kojima verboden naar The Game Awards af te reizen

Konami heeft Kojima verboden naar The Game Awards af te reizen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch