Menu Premium

Konami gaat Metal Gear Solid en Castlevania niet langer zelf maken

Jan Johan Beldrok 19/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nieuw omtrent Konami en de Metal Gear Solid & Castlevania franchise. Series die beide bij ons op de redactie in hoog aanzien staan. De remasters, remakes en reboots vliegen ons de laatste tijd om de oren en Konami blijkt er nu dus ook niet vies van. Eerder deze week doken al verhalen op dat er maar liefst twee reboots gepland waren voor Silent Hill en nu komen daar ook twee andere zeer geliefde series bij. Bronnen hebben journalist Andy Robinson van VGC namelijk gemeld dat Konami zeer wel mogelijk de ontwikkeling van Metal Gear Solid en Castlevania gaat uitbesteden aan andere studio’s.

Konami plant ook twee reboots Silent Hill-reeks

Robinson meldde in een tweet over het nieuws dat Konami meerdere Silent Hill Reboot-games ontwikkelt en verklaarde dat deze nieuwe games nog jaren van ons verwijderd zijn als het gaat om de productie. Men bevindt zich op dit moment nog echt in de planningsfase. En er is nog geen duidelijk idee wie de de projecten ontwikkelt en hoe de games er uit gaan zien. En dezelfde initiële plannen heeft Konami nu dus ook met de Metal Gear Solid en Castlevania franchise. Als we Robinson mogen geloven that is…

Geen info over wanneer productie Metal Gear Solid en Castlevania reboots gestart wordt

Het past allemaal wel in de nieuwe strategie van Konami. Het bedrijf is aan het herstructureren en neemt duidelijk afscheid van het zelf ontwikkelen van games. Compleet afscheid nemen van gaming willen ze echter ook niet, omdat ze de waarde van hun IP’s logischerwijs inzien. Konami is bovendien vaak onderwerp van geruchten over een mogelijk verkoop. Dan moet je jouw beste assets niet weg doen. Mocht het allemaal doorgaan, dan is dit opwindend nieuws voor de fans van de drie series. Die kunnen dan een golf games verwachten van Konami’s geliefde IP’s.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch