Menu Premium

Komt DayZ toch naar de consoles?

Gamekings Redactie 11/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is nog niet officieel aangekondigd, maar je kunt je afvragen, komt DayZ toch naar de consoles? Volgens Jan Kunt, ontwikkelaar bij Bohemia Interactive, zou het stom zijn dit niet te doen.

Bohemia Interactive is van oorsprong een PC-only ontwikkelaar, maar ze hebben altijd al gekeken naar de mogelijkheden van consoles. Nu Mojang onlangs flink scoorde met hun port van Minecraft naar de Xbox, zouden ze bij Bohemia natuurlijk gek zijn om er ook niet eens over na te denken.

De gamers die de mod nu al op de PC spelen zullen dat volgens Kunt gewoon blijven doen. Hardcore console gamers daarentegen zullen niet zo snel aan een PC game beginnen. Met een port naar de consoles vergroten ze dus zowel hun potentiële omzet als het aantal gamers die hun unieke titel kunnen spelen. Ook is het percentage games dat via illegale wegen wordt gespeeld op de consoles een stuk kleiner, wat het voor Bohemia Interactive natuurlijk juist aantrekkelijker maakt.

DayZ, de survival mod voor het hyperrealistische Arma 2 bevindt zich nog steeds in het Alpha stadium. Ze zijn er dus nog lang niet klaar mee, maar dat weerhoudt ze er niet van nu al een flinke groep fans te hebben vergaard. De mod is nog flink buggy, ziet er op grafisch gebied verschrikkelijk uit en er vinden nog al eens connectie-problemen plaats, maar dit alles maakt de mod niet minder populair. Er zijn totaal al meer dan één miljoen unieke spelers geweest die een poging hebben gewaagd te overleven in de met zombies gevulde, post-apocalyptische wereld van Chernarus.

Dean Hall, lead-ontwikkelaar van Arma II maakte al eerder bekend dat er ook een stand-alone versie voor de PC uitkomt. Dit had in augustus moeten gebeuren, maar is opgeschoven naar het einde van dit jaar.

Goed nieuws voor de console gamers dus. Alleen jammer dat het waarschijnlijk nog wel even zal duren voordat het zo ver is. En of het net zo goed op de console als op de PC zal uitpakken is natuurlijk ook nog maar afwachten. Wat denk jij?

Komt DayZ toch naar de consoles?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch