Menu Premium

Kojima: Death Stranding 2 interessant, wel “Start From Zero”

Lars Leeftink 02/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds Death Stranding uit is gekomen gaat het eigenlijk alleen maar over het vervolg van de game in plaats van over de game zelf. Niet dat de game veel kritiek krijgt. Integendeel: de game kreeg wisselvallige maar vooral goede reviews naar zich toegeworpen. Maar iedereen heeft het nu over of er een sequel moet komen of dat Kojima het bij deze game moet houden. Kojima zelf heeft in ieder geval hoogstpersoonlijk nog wat olie op het vuur gegooid.

Death Stranding 2 zeker interessant

Aldus Kojima in een interview met Variety. Ondanks dat het voor het merendeel ging over zijn samenwerking met Norman Reedus en dat hij in de toekomst graag nog eens wil samenwerken met hem, ging het ook even over Death Stranding. Het zijn korte quotes, maar wel quotes met veel inhoud en mogelijk veel gevolgen. Kojima zei dat hij zou overwegen om een Death Stranding 2 te maken. Maar de game zou dan wel vanaf nul beginnen. “Start From Zero”. De opvolger zou dus een sequel kunnen zijn, maar dan alleen qua naam. Niet qua verhaal, want dat begint dan dus from scratch. De vraag is dus of de game überhaupt Death Stranding zal gaan heten, maar dat is voorlopig alleen maar speculeren.

Een nieuw genre

Ondanks dat de verkoopcijfers momenteel nog niet zo heel veel zeggen, hebben veel mensen het over een “ground breaking game”, een game zoals die nog nooit eerder vertoont is. Net zoals de voorbereiding van de game, waarover lang weinig duidelijk was. Het valt zelfs te betwijfelen of mensen die de game heel wat uren gespeeld hebben Death Stranding nu wel kunnen plaatsen. Het is, volgens Kojima, namelijk een game die het begin moet zijn van een nieuw game genre. Die lijkt gelukt te zijn. En een opvolger zou alleen maar meer reclame zijn voor dit nieuwe genre, waar ondertussen misschien wel meer developers zich aan willen wagen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch