Menu Premium

Kingdoms of Amalur MMO gaat “top-notch” worden

Gamekings Redactie 26/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Project Copernicus, de projectnaam van de Kingdoms of Amalur MMO, staat, volgens de schrijver achter de game, op de planning om iets speciaals te leveren. Of het project daadwerkelijk een uitzonderlijk eindproduct wordt is nog af te wachten. Het ontwikkelteam van de game, 38 Studios, zit immers in de financiële problemen en de toekomst van de ontwikkelaar is onzeker.

R.A. Salvatore, de schrijver achter de MMO, lijkt zich minder zorgen te maken, want hij heeft heel wat positieve informatie over de titel vrijgegeven. Volgens hem wordt de game niks minder dan geweldig, als het project nog het levenslicht gaat zien natuurlijk.

“Deze game is zo veel verder dan gerapporteerd wordt en ik zou willen dat ik je meer van de game kon laten zien. De omgevingen, animaties en de gameplay zouden je namelijk omver blazen. De waarheid is dat het meeste wat je tot nu toe gezien hebt ruw is, in vergelijking met wat we nu echt hebben.” Salvatore liet ook weten dat verschillende delen van de game volgens hem al in topstaat verkeren. Zo noemt hij de combat en animatie super en “top-notch all the way around”. Hij riep ook dat bepaalde delen uit de game nu al mooier dan in uitgegeven games zijn.

Dat was echter niet het enige, de schrijver had namelijk nog meer nieuws te melden over de MMO. “Er is nog iets anders wat ik eigenlijk niet zou moeten zeggen, maar “what the hell”. Reckoning liet een klein stukje zien van de wereld, 2500 jaar voordat de MMO plaatsvindt. (Reckoning) liet namelijk een klein stukje van een verleden tijdperk zien, met connecties naar het verhaal van Amalur, op dezelfde manier dat het verhaal van de splitsing van de Katholieke kerk connecties heeft tot de hedendaagse wereld. Ja, het achtergrondverhaal van de wereld was zo omvangrijk.”

Salvatore heeft er zin in, want daarnaast kon hij het niet laten om meer info over de muziek vrij te geven. “Kijk naar Aubrey Hodges, Duncan Watt en Gene Rozenberg. De dingen die zij met muziek en geluid deden namen het hele concept van geluid in een videogame naar een ander level. Ik kan de hele nacht erover doorgaan, maar dan zou ik waarschijnlijk aangeklaagd worden.” Of de game afgemaakt gaat worden dan wel neergaat met de ontwikkelaar is nog niet bekend, zelfs de praatgrage Salvatore laat hier niks over weten. Hij geeft wel toe dat de MMO-business een extreem moeilijke markt is om in door te breken.

Project Copernicus, ofwel de Kingdoms of Amalur MMO, klinkt in ieder geval veelbelovend uit de mond van de schrijver, maar of de game echt zo geweldig uit zal pakken kan alleen bewezen worden als de titel afgemaakt wordt. Of dit gaat gebeuren blijft nog even een raadsel.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch